Доступність посилання

ТОП новини

Про українця затриманого у Варшаві разом з пакистанцями.


Володимир Павлів Про українця затриманого у Варшаві разом з пакистанцями.

Варшава, 23 березня 2004 - У вівторок польська поліція пообіцяла випустити громадянина України, котрого було затримано у неділю разом з двома пакистанцями у Варшаві. Що ж трапилося у Варшаві?

Одного з пакистанців польська поліція затримала в районі центрального залізничного вокзалу Варшави тому, що він видався підозрілим. У помешканні, до котрого пакистанець привів польських поліцейських, було затримано ще одного його земляка, а також громадянина України. Оскільки пакистанці не мали при собі документів, але говорили, що вони є біженцями, поліція затримала їх, а заодно й українця, для з’ясування особи. Речник Головного коменданта поліції Даріуш Новак пояснював журналістам, що в цьому немає нічого дивного у ситуації, коли існує загроза терористичних актів:

Говорить Даріуш Новак: “Центральне слідче бюро зобов’язане перевіряти всіх підозрілих, і тому цих осіб було затримано для перевірки документів та встановлення особи”.

Речник начальника поліції відмовляється коментувати, звідки у польській пресі взялася інформація про те, що всі затримані можуть бути пов’язані з ісламськими терористами. У понеділок польська преса написала, що в помешканні, в якому було затримано пакистанців та українця, були вилучені підозрілі мапи, зокрема із позначеними вулицями польської столиці, на котрих розташовані синагога та Чеське посольство. Однак, як каже Діаріуш Новак, на тих вулицях є й інші об’єкти:

Говорить Діаріуш Новак: “На карті немає Чеського посольства. У текстах преси говориться про те, що зазначено на карті синагогу. І знову, тут швидше зазначено Гжибовську площу в цілому, ніж конкретну будівлю синагоги”.

За певним збігом обставин саме в тих ділянках, котрі позначені на мапах пакистанців, розташовано також ті установи, котрі займаються допомогою біженцям.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG