Доступність посилання

ТОП новини

Незрозуміла інформація про нові правила перетину українсько-польського кордону.


Володимир Павлів Незрозуміла інформація про нові правила перетину українсько-польського кордону.

Варшава, 24 березня 2004 - У середу на деяких українських Інтернет-сторінках з’явилася інформація про те, що з 1-го квітня процедура перетину польського кордону для громадян України стане більш суворою. У повідомленнях мова йшла про впровадження якихось спеціальних міграційних карт та інших обмежень. Однак цю інформацію не підтвердив ніхто із офіційних осіб у Польщі.

Інформація про впровадження з 1-го квітня нових обмежень при перетині польського кордону для громадян України викликала занепокоєння ще й тому, що вона не була анонімною. Джерела, котрі подали цю інформацію, посилалися на одного зі співробітників прикордонних служб України. Однак, польські прикордонники дізналися про це, як твердить представник Головного управління Прикордонної служби Польщі, підполковник Войцєх Ляховський, від українських журналістів:

Говорить Войцєх Ляховскі: “Насправді ми нічого не знаємо ні про які зміни правил. Ми знаємо лише про ті правила, котрі стосувалися громадян України щодо перетину кордону, котрі діють зараз”.

У Польському міністерстві закордонних справ про імовірні впровадження Польщею обмежень щодо українців при перетині кордону теж дізналися від українських журналістів. І оскільки польські джерела не дали жодного підтвердження цієї інформації, то відмовилися коментувати незрозумілі повідомлення українських засобів масової інформації.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG