Доступність посилання

ТОП новини

Буш захищає ненароджених немовлят.


Мирослава Гонгадзе Буш захищає ненароджених немовлят.

Вашингтон, 2 квітня 2004 - Президент США Джордж Буш у четвер підписав закон під назвою „Ненароджені жертви насилля”. Цим законом визначено, що злочин проти вагітної жінки карається, як злочин проти двох осіб – матері і її ненародженої дитини.

„Від сьогодні наше законодавство визнаватиме той простий факт, що у результаті злочину проти вагітних жінок з’являється дві жертви і, зрозуміло, два злочини. Тому у таких випадках злочинець повинен нести покарання за обидва з цих злочинів”, – заявив президент Буш під час церемонії підписання закону.

Це вже другий закон щодо захисту прав ненароджених немовлят, який підписав республіканець Джордж Буш. Минулого року у США був ухвалений закон, який забороняє аборти на пізній стадії вагітності.

Опоненти Буша демократи виступають проти такого роду консервативної політики діючої адміністрації.

При голосуванні за цей документ законодавці розділились практично наполовину. Теперішній конкурент Джорджа Буша у президентській кампанії демократ Джон Керрі проголосував проти ухвалення закону.

Експерти, як ті, що виступають проти абортів, так і ті, які захищають право жінок самимим вирішувати долю своєї вагітності, заявляють, що цей закон може мати серйозні наслідки.

Але Буш не лише переконаний у правильності своєї політики. Він значно збільшив фінансування програм з усиновлення, освіти вагітних жінок та охорони здоров”я жінок та так званих „ ненароджених дітей”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG