Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську запроваджують європейську систему лікування підлітків.


Іван Костюк

Аудіозапис:
Івано-Франківськ, 29 квітня 2004 - В обласному центрі Прикарпаття всі підлітки, незалежно від місця проживання, отримуватимуть медичну допомогу в центральній міській дитячій клінічній лікарні. Медики опікуватимуться здоров”ям підлітків аж до досягнення ними повноліття. Лікарі заявляють, що саме така система охорони здоров”я дітей застосовується у провідних європейських країнах.

Дотепер в обласному центрі Прикарпаття всі підлітки незалежно від віку змушені були звертатися за медичною допомогою до дільничих лікарів. Переселяючись в інший район міста або ж із якихось інших причин підлітки не мали змоги отримувати постійну та кваліфіковану допомогу в одному медичному закладі. Чи не вперше в державі в Івано-Франківську запровадили іншу систему охорони здоров”я підлітків. Саме такі медичні програми використовуються, згідно із заявою медиків, у провідних європейських країнах. Отож, відтепер усі підлітки Івано-Франківська та області аж до досягнення ними повноліття будуть отримувати консультації лікарів у новоствореному підлітковому відділенні в центральній міській клінічній дитячій лікарні. Головний лікар Івано-Франківської дитячої лікарні Неля Ходан з цього приводу наголошує:

“Діти звикають до своїх терапевтів. Вони не можуть просто так поміняти лікаря. Їм потрібно консультуватись у дитячій лікарні”.

Медики також стверджують, що таким чином значно полегшується робота з підлітками в психологічному плані. До послуг підлітків Івано-Франківська 72 лікарі-педіатри, які відтепер зможуть постійно та послідовно стежити за здоров”м юнаків та дівчат міста та області. Самі ж підлітки також позитивно оцінюють запровадження нової системи медичного осблуговування:

1.“Один лікар завжди детальніше знає про моє здоров”я, починаючи з дитинства і аж до 18-ти років”.

2. “Я вважаю, що один лікар, який ознайомлений зі здоров”ям дитини, може лікувати її більш ефективно, ніж це було в поліклініці для дорослих, де лікар змушений був заново вивчати медичну картку підлітка”.

Отож відтепер в Івано-Франківську всі підлітки будуть перебувати під наглядом медиків у єдиному підлітковому центрі. Це, на переконання медиків, дасть змогу покращити здоров”я молодих іванофранківців.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG