Доступність посилання

ТОП новини

Лазаренко не порушував закон з Ітерою та ЄЕСУ?


Мар’яна Драч

Новий розвиток подій у справі Павла Лазаренка, якого судять в Америці за відмивання брудних грошей.

У п''ятницю суддя Мартін Дженкінс відхилив значну частину звинувачень прокуратури . Про це заявив Радіо Свобода адвокат колишнього українського прем'' єра Деніел Горовіц. За його словами, суддя вирішив, що немає підстав висувати кримінальні звинувачення стосовно контактів Лазаренка з компанією "Єдині енергетичні системи" та корпорацією "Ітера." "Прокуратура намагалися одним ударом вдарити по Лазаренкові і Тимошенко, але в них нічого не вийшло," - вважає адвокат.

Також не доведено, що Лазаренко порушував закон, коли домовлявся про поставки котеджів для українського уряду з компанією "GHP" (Джі-ейч-пі).

Водночас, за словами Горовіца, суддя залишив для розгляду свідчення колишнього ділового партнера Лазаренка Петра Кириченка, який заявив, що з нього вимагали гроші. Команда захисту Лазаренка оцінює такий розвиток подій як свою перемогу і висловлює сподівання, що журі виправдає колишнього українського прем''єра.

Уряд Сполучених Штатів намагається довести, що Павло Лазаренко відмив через американські фінансові установи 114 мільйонів доларів. Суд розпочався 15 березня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG