Доступність посилання

ТОП новини

Що привезе Віктор Янукович з Брюсселя наступного тижня?


Славко Волинський

Аудіозапис:

Брюссель, 14 травня 2004 - На початку наступного тижня, а саме 18 травня, в Брюсселі відбудеться засідання Ради співробітництва Україна - Європейський Союз. В засіданні візьме участь прем’єр -міністр України Віктор Янукович.

Як повідомила 14-го травня посол Ірландії, котра нині головує в Європейському Союзі, Анна Андерсен, сторони обговорять надання Україні статусу держави з ринковою економікою та план дій щодо співпраці. Відповідаючи на запитання радіо “Свобода”, чи зможе Україна одержати остаточну відповідь на ці запитання під час засідання Ради співробітництва Україна – ЄС, Анна Андерсен відповіла , що ні, оскільки Рада Міністрів Європейського Союзу ще не одержала відповідних рекомендацій від Європейської Комісії. Тому, на її думку, остаточне рішення буде не раніше липня.

Деякі представники Ради міністрів ЄС навіть пропонують надати Україні статус держави з ринковою економікою в одному пакеті з ухваленням плану дій і при цьому хочуть, щоб ця процедура стосувалась не лише України, а всіх держав, на які поширюватиметься “Європейська політика сусідства”, тобто на Молдову, Азербайджан, Грузію та країни Середземномор’я .

Я спробував з’ясувати, чому Єврокомісія так довго зволікає з передачею своїх рекомендацій до Ради міністрів ЄС. З поінформованих джерел Єврокомісії стало відомо , що в Департаменті внутрішнього ринку, яким керує Комісар Паскаль Ламі є претензії до низки українських підприємств, діяльність яких не відповідає критеріям вільного ринку.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG