Доступність посилання

ТОП новини

Руслана виступила в таборі колишніх суперників.


Надія Кандиба

Аудіозапис:

Німеччина, 28 травня 2004 - Перед конкурсом “Євробачення” Руслана гастролювала переважно по невеликих європейських країнах. Там вона намагалася завоювати прихильність публіки напередодні естрадного змагання в Стамбулі. І це їй вдалося. Тепер, коли в Західній Європі вийшов її максі-сингл “Дикі танці”, українська співачка вирушила до 80-мільйонної Німеччини. У четвер ввечері вона виступила в одному з найпопулярніших та найскандальніших телешоу “TV-total“, що виходить на приватному телеканалі “ProSieben”.

Треба віддати належне українській співачці, що вона наважилася на свій перший закордонний виступ після перемоги на конкурсі “Євробачення” саме в німецькому телешоу “TV-total”. Адже ведучий цієї програми Штефан Рааб, як правило, не дуже шанує своїх гостей, безжально жартуючи над ними. Другий пікантний момент – саме Штефан Рааб є патроном німецького співака Макса та автором пісні, з якою той виступив у Стамбулі, завоювавши лише восьме місце. Щоправда, Руслана мала свою зброю проти Штефана Рааба – це мова. Точніше – її незнання німецької та погане знання англійської мови. Таким чином ведучому-жартівнику було досить незручно спілкуватися з українською співачкою. Вірогідно, це й стало причиною, що він відмовився від дискусії, яку довелося б вести через перекладача, і обмежився тільки перформансом. Після зустрічі з тренерором футбольної команди “Майнц 05”, яка вперше за 99 років існування клубу нарешті потрапила до першої ліги, Штефан Рааб оголосив виступ Руслани, переможиці конкурсу Євробачення 2004-го року.

Руслану з її групою танцюристів, яких Штефан Рааб назвав “дикими чабанами” та “дикою ордою”, публіка в студії сприйняла досить тепло. Коли відлунали останні аккорди пісні, телеведучий підійшов до української співачки. Рааб: Ruslana! Wilde Dances!

На знак вітання вони двічі поцілувалися. Руслана на пальцях показала, що, згідно з українським звичаєм, має бути три поцілунки. Під бурхливі оплески вони повторили всю процедуру ще раз. Подякувавши гостю програми та нагадавши всій Німеччині, що максі-сингл Руслани нині можна придбати в магазинах, Штефан Рааб вже був розвернувся, аби повернутися за стіл ведучого, як його раптом наздогнала українська співачка, щоб, зі свого боку, зробити подарунок:

Рааб: What? Ah sorry, You have something for me! Руслана: Present for Your. Рааб: You have a present for me?! What is it? Русалана: Ukrainian Vodka. Raab: Ukrainian Vodka! OK!

Згодом Штефан Рааб зауважив, дивлячись на українську горілку, що тепер знає, чому “брати Клички останніми тижнями були не в дуже гарній формі”. До речі, крім горілки українці віднині можуть дарувати німцям також пшеничне пиво, яке за баварськими рецептами виготовляється в Радомишлі. Цього тижня на найпрестижнішому в Європі броварському конкурсі в Лондоні українське “Пшеничне Еталон” завоювало золоту медаль, яка, як правило, дістається баварцям. Ну, а “Дикі танці” в п’ятницю перебували на 14 місці в чарті синглів німецького відділення інтернет-магазину “Amazon“.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG