Доступність посилання

ТОП новини

Голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Петро Порошенко критикує схвалений Кабінетом Міністрів проект "Основних напрямків бюджетної політики на 2005 рік" (бюджетна резолюція)


"Усі недоліки, які були в 2003 і 2004, перейдуть у 2005 рік", - сказав Порошенко.

Про це він повідомив, виступаючи в Раді. За словами Порошенка, бюджетна резолюція на 2005 рік не передбачає ніяких серйозних новацій у порівнянні з бюджетами минулих років.

"Усі недоліки, які були в 2003 і 2004, перейдуть у 2005 рік", - сказав Порошенко.

Голова Бюджетного комітету розкритикував Кабмін за погане проведення податкової реформи. При цьому, на його думку, Державна податкова адміністрація не повинна залишатися самостійною структурою і її варто включити до складу уряду.

"Якби була нормальна влада, діяльність такої структури, як ДПА, була б абсолютно не виправданою", - сказав Порошенко.

Він також сумнівається, що з 1 січня наступного року уряд введе міжтарифне співвідношення в зарплатах державних службовців.

Порошенко також розкритикував Кабмін за відсутність у проекті бюджетної резолюції яких-небудь заходів для проведення прозорої і справедливої приватизації держпідприємств.

Як повідомлялося, Кабмін представив у Верховній Раді проект бюджетної резолюції-2005.

Раніше перший віце-прем''єр і міністр фінансів Микола Азаров заявив журналістам, що бюджет-2005 буде збалансованим, його основні пропорції будуть повторювати бюджети 2003-2004 років, оскільки тенденції, на яких вони будуються, відповідають динаміці економічного зростання.

Рада прийняла держбюджет на 2004 рік з доходами 60,7 млрд. гривень, видатками 64 млрд. гривень і дефіцитом 3,4 млрд. гривень.
XS
SM
MD
LG