Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський Іван Павло Другий прислухається до думок інших християнських Церков, перш ніж створюватиме Патріархат для Української Греко-Католицької Церкви


Про це Святий Отець сказав у четвер на зустрічі в Ватикані з Кардиналом Любомиром Гузаром та іншими членами Синоду УГКЦ.

Про це Святий Отець сказав у четвер на зустрічі в Ватикані з Кардиналом Любомиром Гузаром та іншими членами Синоду УГКЦ.

Як повідомляє Агентство «Франс Прес», Папа сказав: «Я поділяю ваші сподівання мати повну (церковну) структуру на юридичному й релігійному рівні, структуру, що ґрунтується на вченні, встановленому канонічним правом і Другим Ватиканським собором. Я поділяю їх із молитвою і навіть зі стражданням і чекаю на день, який обере Господь, коли я зможу підтвердити, як наступник Апостола Петра, що розвиток вашої Церкви назрів. А тим часом ви добре знаєте, що ваше прохання розглядається дуже серйозно з огляду на позиції інших християнських Церков».

Рішення Святого Престолу «належно поцінували» в Москві, в Російській Православній Церкві, заявив заступник голови відділу зовнішніх церковних відносин Московського Патріархату протоієрей Всеволод Чаплін. Як цитує його слова російське агентство «РІА Новості», із заяви Папи про перспективу створити Патріархат для Української Греко-Католицької Церкви «найімовірніше випливає, що питання про створення такого Патріархату нині не переводитиметься в практичну площину. Хочеться сподіватися, що цього не станеться ніколи», – додав речник Російської Православної Церкви.
XS
SM
MD
LG