Доступність посилання

ТОП новини

Росія вимагає від Норвегії арештувати і видати Ахмеда Закаєва - представника чеченського лідера Аслана Масхадова, повідомила норвезька поліція


Тим часом в інтерв’ю для радіо “Свобода” Аслан Масхадов звинуватив російські силові структури в тому, що вони впроваджують свою попередню політику: здійснюють нічні рейди на чеченські села і заарештовують людей, яких потім неможливо знайти. Аслан Масхадов: "Я знаю тільки одне: ми не припинимо боротьби і не відступимо, доки ворог топтатиме нашу землю. Ми продовжимо війну, доки він не залишить нашу країну. І жодних альтернатив цій боротьбі не приймаємо”.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що рішення норвезької влади, яка дозволила Закаєву приїхати до країни, завдає шкоди відносинам між Москвою та Осло. Закаєва запросили опозиційні депутати парламенту Норвегії.

Раніше Росія безуспішно домагалася видачі Закаєва від влади Великобританії і Данії.

Тим часом в інтерв’ю для радіо “Свобода” Аслан Масхадов звинуватив російські силові структури в тому, що вони впроваджують свою попередню політику: здійснюють нічні рейди на чеченські села і заарештовують людей, яких потім неможливо знайти.

Аслан Масхадов: "Я знаю тільки одне: ми не припинимо боротьби і не відступимо, доки ворог топтатиме нашу землю. Ми продовжимо війну, доки він не залишить нашу країну. І жодних альтернатив цій боротьбі не приймаємо”.

Аслан Масхадов також зазначив: "Росіяни намагаються це приховати, але кожного дня ми проводимо воєнні операції проти їхніх військ у 8-10 місцях і щодня вбиваємо 10-20 російських солдатів... Ми плануємо змінити тактику. Якщо досі ми концентрували наші зусилля на диверсійних акціях, то віднині будемо здійснювати великі напади”.
XS
SM
MD
LG