Доступність посилання

ТОП новини

Будапешт у десятці найкращих міст світу, організаторів міжнародних конференцій.


Василь Плоскіна

Угорщина, 17 червня 2004 – Будапешт увійшов до десятки найбільших центрів світу з організації та проведення міжнародних конференцій та симпозіумів. Завдяки низьким цінам на послуги і високий рівень обслуговування гостей, місто стало популярним не лише серед туристів, а й у бізнесменів. Заявок на проведення міжнародних заходів так багато, що деякі форуми доводиться перекладати аж на наступний рік.

Конкурувати з Парижем, Нью-Йорком чи Лондоном угорській столиці далебі не легко. І все ж, згідно з оцінками Міжнародної Спілки з організації конференцій, ІССА, Будапешт, як кажуть, високо тримає марку. Вже вдруге за останні роки Будапешт має одні з найвищих рейтингів у класифікації цієї авторитетної установи.

Почесні оцінки, втім, не позбавляють будапештців від численних організаційних проблем. Наприклад, закордонним учасникам, які хочуть потрапити на осінні конференції в Будапешті, вже не знайдеться місця. Тому деякі симпозіуми та ярмарки доводиться пересувати на більш пізній термін.

Попри значні потужності туристичної індустрії столиці, будапештці наразі не мають можливості часто влаштовувати великі міжнародні заходи. Досвід показує, що найкраще в угорській столиці вдаються форуми на кількасот осіб. Тоді господарі заходу можуть дуже добре скористатися туристичними потужностями. Вони потроху нарощуються, однак не до такої міри, щоб без великих витрат влаштовувати масштабні заходи. Для цього потрібно збудувати більше готелів, створити додаткові місця для обслуговуючого персоналу тощо.

Зараз “отці” угорської столиці зовсім не від того, щоб передати пальму першості деяким обласним центрам, особливо тим, що розташовані поблизу озера Балатон. Влітку і на початку осені тут спостерігається пік курортного сезону через особливий, майже середземноморський мікроклімат тутешніх місць.

Малі та середні туристичні фірми непогано орієнтуються в новій ринковій кон’юнктурі. За прогнозами фахівців, після вступу Угорщини до Євросоюзу міжнародних симпозіумів та конференцій стане ще більше. І це при тому, що ціни у сфері послуг майже не зміняться.

Угорці традиційно добре ставляться до туристів. Чимало місцевих жителів працює у сфері туріндустрії. Вона дуже розгалуджена і дає непогані прибутки. Щороку іноземці залишають в Угорщині до одного мільярда доларів. Інтереси цього бізнесу лобіює уряд за кордоном. Цього літа, наприклад, до Угорщини почнуть масово їздити туристи аж із Китаю. Про це торік навіть підписали відповідну міжурядову угоду угорський та китайський прем’єр-міністри.
XS
SM
MD
LG