Доступність посилання

ТОП новини

Звернення до Надзвичайного та Повноважного Посла Росії в Україні Віктора ЧЕРНОМИРДІНА.


Сергій Собуцький

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації звернеться до Надзвичайного та Повноважного Посла Росії в Україні Віктора ЧЕРНОМИРДІНА з приводу початку президентської кампанії та поінформує про обмеження для іноземних ЗМІ. Про це повідомив голова комітету Микола ТОМЕНКО на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, комітет поінформує посла про те, що в Україні ухвалений закон "Про вибори Президента України", в якому є обмежувальні норми для іноземних ЗМІ, в тому числі і для російських. Як зазначив Томенко, в комітеті планують перекласти даний закон російською мовою і передати в посольство.

Іноземні ЗМІ згідно з законом не можуть вести передвиборчу агітацію, не можуть втручатися у перебіг президентської виборчої кампанії, оцінювати кандидатів.

Крім того, за словами М.ТОМЕНКА, початок виборчої кампанії показав, що російські ЗМІ порушили як мінімум 3-4 норми закону "Про вибори Президента України".

М.ТОМЕНКО зазначив, що В.ЧЕРНОМИРДІНА буде також поінформовано про те, що в Україні існує кримінальна відповідальність "за розпалювання національної ворожнечі". Він підкреслив, що днями на РТР був матеріал, де йшлося про те, що лідера "Нашої України" Віктора ЮЩЕНКА підтримують націоналісти і про негативний вплив на представників інших національностей в Україні в разі приходу його до влади. М.ТОМЕНКО наголосив на неприпустимості таких матеріалів.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG