Доступність посилання

ТОП новини

Декларація про чесні вибори


Сергій Собуцький

Ми, кандидати на пост Президента України, розпочинаючи свою виборчу кампанію, звертаємося до усіх співвітчизників.

Вибори - це найвідповідальніший момент у житті держави і суспільства, це момент істини, який визначає долю народу на 10 - 15 років вперед. Їх в жодному разі не можна перетворювати на змагання "хто краще уведе людей в оману", хто дасть більше обіцянок чи вдало обіллє брудом конкурента.

Все це не тільки суперечить нормам моралі, але й збиває країну з вірного шляху, змушує обирати "котів у мішку". Вибір не повинен ґрунтуватися на брехні, бо тоді все подальше життя буде визначатися цією брехнею.

Тому ми вважаємо цю кампанію тестом на чесність і відповідальність. Ми будемо вести роботу з виборцями чітко дотримуючись Конституції і Законів України, а також етичних норм.

Під час виборів зобов''язуємось:

· надавати тільки правдиві факти щодо своєї біографії; · поважати працю і сприяти виконанню обов''язків представниками ЗМІ щодо всебічного висвітлення своєї діяльності як кандидатів у Президенти; · ні за яких обставин не вдаватися до нечесних методів ведення боротьби; · повністю виключити тиск на журналістів, спостерігачів, виборців, не залучати під час виборчої кампанії органи державної влади для виконання невластивих їм функцій; · вести діалог мовою програм, пропозиції, щирого та відвертого спілкування, а не спекуляцій на соціальних, етнічних, культурних, релігійних протиріччях тощо; · максимально сприяти усвідомленому вибору громадян на основі вільної і відкритої конкуренції ідей і поглядів щодо майбутнього розвитку країни.

Закликаємо всіх учасників виборчих перегонів суворо дотримуватися Законів України, уникати будь-яких вчинків або бездіяльності, які можуть завадити людям зробити зважений особистий вибір.

Розуміємо, що після виборів життя не закінчується і, незалежно від результату, прийдеться відповідати перед людьми і своєю совістю.

Вимагаємо забезпечити всім кандидатам у Президенти рівні можливості для представлення своєї позиції. Без цього народ України буде позбавлений реального вибору, а його воля неодмінно буде спотворена.

Попереджаємо, що зазіхання на демократичні виборчі процедури, спроби завадити прозорим і чесним виборам будуть розцінені як зазіхання на конституційне право громадян України і національні інтереси України.

Впевнені, що саме за цих умов виборча кампанія допоможе очистити нашу державу від тих явищ, які заважають їй ефективно розвиватися.

Переконані, що за підсумками цих виборів Україна твердо стане на шлях відродження духовності, демократичних змін, політичного та економічного розвитку, які разом будуть надійною основою для благополуччя народу. Сподіваємось, що наступна осінь стане справжньою весною для України!

Зробимо вибір чесно!

Персональний сайт В. Ющенка

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG