Доступність посилання

ТОП новини

У Сенаті США комісія у справах розвідки дійшла висновку, що до війни в Іраку американський уряд не впливав на оцінки розвідувальних служб щодо іракської проблеми


Голова комісії, сенатор-республіканець Петр Робертс заявив на пресовій конференції: "Комітет не виявив жодних свідчень того, що неправильна оцінка і перебільшення розвідувальними службами можливостей Іраку у плані розробки зброї масового знищення – були результатом політичного тиску. В решті решт президент і Конгрес почали воєнну операцію, опираючись на інформацію, надану розвідкою, а вона була помилковою", - говорив голова сенатського комітету у справах розвідки США.

Голова комісії, сенатор-республіканець Петр Робертс заявив на пресовій конференції: "Комітет не виявив жодних свідчень того, що неправильна оцінка і перебільшення розвідувальними службами можливостей Іраку у плані розробки зброї масового знищення – були результатом політичного тиску.

В решті решт президент і Конгрес почали воєнну операцію, опираючись на інформацію, надану розвідкою, а вона була помилковою", - говорив голова сенатського комітету у справах розвідки США.

Президент США Джордж Буш сьогодні у штаті Пенсильванія так прокоментував звіт Комітету: "Там мали місце певні хиби. Слухайте, ми гадали, вони хочуть мати запаси зброї. Я так думав, Конгрес так думав, в ООН так думали. Я вам скажу, що ми дійсно знаєм: Саддам Хуссейн мав можливість виробляти зброю. Подивіться, він мав здатність і мав намір. Ми знали, що він ненавидів Америку", - сказав президент США.
XS
SM
MD
LG