Доступність посилання

ТОП новини

Янукович і Симоненко обіцяють українцям багате і надійне майбутнє.


Марина Пирожук

Київ, 13 липня 2004 - Янукович і Симоненко обіцяють українцям багате і надійне майбутнє. В оприлюдненій передвиборчій програмі кандидат у Президенти віктор Янукович зокрема обіцяє в разі своєї перемоги побудувати таке суспільство , де всі житимуть і творитимуть на базі рівних можливостей, захищених законом. Петро ж Симоненко у свою чергу обіцяє відродити Україну, а головною метою бачить благо людей.

Наразі оприлюднено три передвиборчі програми кандидатів у президенти. Першим оприлюднив свою програму Віктор Ющенко, який пообіцяв в короткі терміни суттєві зміни в країні.

Нинішній прем’єр і за сумісництвом кандидат у президенти Віктор Янукович заявляє, що прагне бути президентом заможних громадян, які самі будуватимуть демократичну, сильну державу, і матимуть гідні умови для життя і праці. Він обіцяє організувати конкурентоспроможне виробництво, створення сучасних робочих місць. При президенті Януковичу громадяни, згідно з його програмою, зможуть користуватися доступним житлом, надійним транспортом та зв’язком, а середньомісячна зарплата зросте більш ніж удвічі. Звідки братимуться кошти на це, у програмі претендента у президенти не зазначається.

У програмі Янукович також обіцяє опікуватися ветеранами, сиротами, військовослужбовцями, власниками квартир, вкладниками банків, молоддю та іншими категоріями населення. У разі перемоги на виборах Янукович також планує послідовно утверджувати статус української мови та забезпечити вільний розвиток російської. У зовнішній політиці Янукович обіцяє участь України у світових та регіональних інтеграційних процесах, співробітництво з Росією та іншими державами, які є традиційними партнерами України. Хто є цими традиційними партнерами, у програмі не уточнюється.

Ще один фаворит виборчих перегонів Петро Симоненко, згідно його передвиборчої програми, бачить своїм першочерговим завданням зміцнення ролі держави у відродженні економіки через недопущення штучного банкрутства підприємств, ефективне використання державної власності, наукові досягнення, розвиток техніки тощо.

В разі своєї перемоги Симоненко обіцяє протягом п’яти років досягти обсягів виробництва та доходів рівня 1990 року, створити 1 мільйон нових робочих місць, збільшити більш ніж удвічі зарплату, забезпечити державну підтримку сім’ї і материнства, поліпшити охорону здоров’я та матеріальний добробут людей загалом.

Аграрна політика президента Симоненка базується на забороні купівлі-продажу землі сільгосппризначення, встановлення єдиного податку на користування землею, пільгових кредитах н придбання техніки, добрив і таке інше. Усі податки претендент у президенти обіцяє віддавати до казни, а не в кишені олігархів.

Серед пріоритетних завдань Симоненко також бачить підвищення ролі науки та її фінансування. Він також планує відновити закриті дитсадки, організувати стипендії на рівні прожиткового мінімуму, безоплатне забезпечення підручниками студентів .

Українській мові Симоненко гарантує всебічний розвиток, а російській – статус офіційної.

Зовнішню політику лівий кандидат у президенти згідно його програми планує спрямувати на зміцнення і захист суверенітету України та її національних інтересів. В основі зовнішньої політики – налагодження довгострокових торгівельних стосунків з Росією, Білоруссю, Молдовою та іншими країнами СНД, забезпечення функціонування ЄЕП, збереження позаблокового статусу України тощо.

Про євроатлантичну інтеграцію у програмі кандидата Симоненка не мовиться.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG