Доступність посилання

ТОП новини

Освячення землі і хреста під будівництво нового храму в Севастополі.


Тарас Марусик

Київ, 19 липня 2004 року.

Тарас Марусик

Вчора Севастополь уперше відвідав новопризначений екзарх Одеський і Кримський Української греко-католицької церкви єпископ Василь Івасюк. І причина для цього була небуденна: освячення землі під будівництво нового храму.

Спочатку єпископ Василь Івасюк відправив службу Божу в діючій церкві Святого апостола Андрія Первозваного. Служба була незвичайна, оскільки настоятель церкви отець Петро завершив учора своє 4-річне служіння в цьому храмі. На заміну йому екзарх Одеський і Кримський призначив нового священика, а на допомогу висвятив диякона і піддиякона.

Але кульмінацією вчорашнього дня стало освячення хреста і землі під будівництво другої в Севастополі греко-католицької церкви Успіння Пресвятої Богородиці.

Ось що в інтерв’ю радіо “Свобода” про освячення місця, де буде зведений новий храм, каже екзарх Одеський і Кримський УГКЦ Василь Івасюк:

Василь Івасюк

Коротко, це є знак Божої ласки, і не тільки освячення Христа, але і сьогоднішнє освячення в цьому маленькому, пристосованому під храм приміщенні, освячення дияконське – це так само є знак Божої ласки, що ласка Божа є з нами, і Бог нам допомагає.

Тарас Марусик

У розмові зі мною єпископ Василь Івасюк зізнався, що родом – з Яремча Івано-Франківської области. Про нелегку історію одержання дозволу на землю розповідає отець Петро:

Отець Петро

Храм, який був заснований 27 серпня 1991 року, в дні, коли розпався Радянський Союз, він був заснований, він був зареєстрований, але нам не давали землі.

Це скільки років Україна, стільки нам не давали землі. Так що, хай люди подумають, що треба нам допомагати боротися за його побудову.

Тарас Марусик

Отже, через кілька років у Севастополі буде два греко-католицькі храми. І хоча вони розташовані неблизько від центру міста, це, очевидно, не стримуватиме віруючих, тим більше, що з трьох громад УГКЦ у Криму дві зареєстровані в Севастополі.

(Лунає “Многая літа”)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG