Доступність посилання

ТОП новини

Порушення виборчого законодавства.


Офіційні спостерігачі на президентських виборах - колишні конгресмени США, стривожені інформацією про порушення виборчого законодавства в окремих регіонах України. Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав сьогодні на зустрічі з головою ЦВК Сергієм КІВАЛОВИМ колишній конгресмен США Грегорі ЛАФЛІН.

За його словами, протягом останніх трьох днів група спостерігачів в рамках українсько-американської “Програми партнерства громад по поширенню досвіду самоврядування” мала поїздки по Харківській, Полтавській та Сумській областях, де почула від населення “деякі тривожні повідомлення”. Зокрема, медики, вчителі, а також працівники сільського господарства та транспортної галузі говорили про те, що від державних службовців вимагається збір підписів на підтримку конкретних кандидатів і взагалі проявлення виборчої активності – інакше їм погрожують втратою роботи.

Крім цього, зазначив Г.ЛАФЛІН, обласна рада одного з міст України прийняла рішення про загальну підтримку конкретного кандидата в Президенти і цього ж вимагають від міської ради. Г.ЛАФЛІН також додав, що офіційні спостерігачі отримали інформацію про те, що приміщення для зустрічей з виборцями, а також ефір та друкована площа в ЗМІ не завжди надаються кандидатам на рівних умовах.

У свою чергу, С.КІВАЛОВ наголосив, що ЦВК робила і буде робити все, щоб забезпечити проведення в Україні “чесних, демократичних і, особливо, законних виборів”, зважаючи зокрема на те, що 90% складу комісії “є юристами”. “Ми будемо реагувати на всі порушення, якщо інформація про них поступатиме безпосередньо до ЦВК”, - наголосив С.КІВАЛОВ.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG