Доступність посилання

ТОП новини

Бродський проти прем''єра.


Після того, як кандидат у президенти від партії "Яблуко" Михайло Бродський звинуватив Віктора Януковича у розпалюванні національної ворожнечі та неграмотності, на бік прем''єра стала газета "Русского блока" -- "Русская правда", в якій і з''явились останні ляпсуси прем''єра. Відповів головному "яблучнику" один із лідерів "Русского блока" Сергій Проваторов, який заявив, що хоча Бродський і знає, де ставити апостроф, це навряд чи дозволить йому стати президентом.

Відповідаючи на критику Бродським статті "Федорович! Мы с тобой!", біля якої був автограф прем''єр-міністра із фразою "Вас не підведу! З лювовью В. Янукович", Проваторов написав, що, ймовірно, команда Бродського вважає, що правильно розставлені апострофи піднімуть економіку країни і врятують від злигоднів український народ. Він іронізує, що тема вживання апострофів прем''єром відображає рівень команди Бродського і стане провідною в програмі партії "Яблуко" і в програмі її лідера як кандидата в президенти -- "безсумнівно, найкращого українця із усіх можливих".

Натомість, говорячи про главу уряду, представник "Русского блока" наголосив, що громадяни України не раз чули виступи Януковича і можуть зрозуміти, що він володіє українською мовою в достатньому об''ємі для того, щоб виконувати обов''язки президента України. Далі Проваторов заявив, що багатьом представникам "Нашої України", які не вирізняються красномовством, а неграмотністю навіть в усному мовленні, варто було би повчитись української саме у Януковича.

Натомість голова "Яблука" зауважив, що натяки Проваторова на кшталт "Бродський знає, в якому місці поставити апостроф" або "найбільш народний кандидат" чи то "найкращий українець" зрозумілі всім і є лише ксенофобськими вибриками. Відтак Бродський наголосив, що його не здивував коментар Проваторова, однак він не розуміє, навіщо чинному прем''єру потрібна підтримка таких людей.

Сергій Проваторов -- один із керівників партії "Русское движение Украины", яку очолює відомий у Львові підприємець Олександр Свистунов. Доволі цікавими є його висловлювання в тій же "Русской правде". Так, про цьогорічні президентські вибори він написав, що "Україні прийшов час вибрати керівника, який поєднує в собі особисту і державну силу, політика рівня Путіна і Лукашенка". А ще він написав, що "неможливо бути росіянином і підтримувати на виборах президента України нашиста Ющенка".

Перемовини з Проваторовим -- вже другий після знаменитого приїзду до ЦВК на поливальній машині неординарний крок Бродського на цих виборах. І він дає підстави твердити, що під час виборів головний "яблучник", за висловом політолога Вадима Карасьова, належатиме до категорії "артистів". Разом із ще одним "артистом" Корчинським Бродський обрав собі амплуа "естетизувати" кампанію, перетворюючи її на абсурдне шоу.

Утім, ймовірно, що певну позитивну роль на виборах Бродський таки відіграє. І йому вдасться-таки відвернути від підтримки Януковича якусь кількість людей, переконавши їх, що абсурдно голосувати за неграмотну людину. Газета "Поступ"

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG