Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Нам потрібна політреформа, а не політшарлатанство.


Сьогодні, 2 серпня, відбулося підписання Угоди про чесні вибори між кандидатами на посаду президента України Віктором Ющенком та Олександром Морозом. Після церемонії підписання кандидати на посаду президента України відповіли на питання журналістів.

Коментуючи на прохання представників ЗМІ тему політреформи, Ющенко наголосив на необхідності розділити політичну реформу та вибори. За його словами, сьогодні у влади є одне бажання - надалі сконцентрувати всі владні важелі в своїх руках.

Політреформа Україні потрібна, однак якщо Кучма зможе змінити конституцію України так, як це пропонує законопроект 4180 - це насправді буде не політична реформа, а політичний переворот, здійснений шляхом маніпуляцій, тиску та політичного шарлатанства. Така "реформа" відкине Україну на багато років назад на шляху до розбудови справжньої демократії, переконаний Ющенко.

Відповідаючи на запитання журналістів, як він ставиться до того, що Леонід Кучма не висунув своєї кандидатури на посаду президента, Ющенко зауважив, що українцям рано святкувати перемогу над сценарієм "Кучма-3".

"Сьогодні в Україні відпрацьовується інший сценарій, за яким країна восени матиме нового прем''єра, якому передадуть повноваження чинного президента. Якщо цей сценарій здійсниться, то ім''я цього прем''єра буде Кучма Леонід Данилович," - заявив Віктор Ющенко.

Прес-служба Центрального штабу Віктора Ющенка

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG