Доступність посилання

ТОП новини

Більшість українців проти президента-олігарха – опитування Центру Разумкова.


Більшість громадян України проти того, щоб Главою держави було обрано представника олігархічних кіл. 58% респондентів, опитаних Центром Разумкова, дають негативну відповідь на запитання “Як Ви вважаєте, чи припустимо, щоб на посаду Президента України була обрана людина, яка є представником олігархічного клану?”. Лише 20% відповіли “так”, 22% - не визначилися. Про це повідомив заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло МІЩЕНКО.

НЕГАТИВНЕ СТАВЛЕННЯ ДО МОЖЛИВОСТІ ОБРАННЯ ПРЕЗИДЕНТОМ ОЛІГАРХА ЗРОСТАЄ З ВІКОМ РЕСПОНДЕНТІВ. ЯКЩО СЕРЕД МОЛОДІ ВІКОМ ДО 35 РОКІВ ПРОТИ ЦЬОГО – 49%, ТО СЕРЕД ТИХ, КОМУ 55 І БІЛЬШЕ РОКІВ - 67%.

На думку експерта, ця тенденція пояснює, чому серед людей, які збираються голосувати за Петра СИМОНЕНКА і Олександра МОРОЗА, частка тих, хто виступає проти представника олігархічних кланів на президентській посаді, особливо висока (відповідно 75% і 70%). “Адже люди похилого віку становлять традиційний електорат лівих політиків” - зазначив Михайло Міщенко. Серед респондентів, які збираються голосувати за Віктора ЮЩЕНКА, неприпустимим обрання Президентом олігарха вважають 62%. А от серед прихильників Віктора ЯНУКОВИЧА таких менше половини (48%).

Дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 28 липня 2004 року в усіх регіонах України. Опитано 2014 респондентів віком від 18 років у 122 населених пунктах за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) – 2,3%.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG