Доступність посилання

ТОП новини

Студенти Прикарпаття підтримують студентів із Сум.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 5 серпня 2004 - Студенти прикарпатських вузів організували пікетування обласної держадміністрації. Таким чином юнаки та дівчата вищих навчальних закладів Івано-Франківщини висловлюють свою солідарність зі студентами із Сум.

Кілька десятків студентів Прикарпатського університету імені Василя Стефаника та Державного університету нафти і газу з плакатами “Ми підтримуємо студентів із Сум” вишикувались біля приміщення Івано-Франківської обласної держадміністрації. Студенти заявили, що таким чином протестують проти свавілля нинішньої влади та правоохоронних органів, які організували нещодавно арешт студентів у Сумах. Таким чином вони намагаються виявити свою солідарність з юнаками та дівчатами із сумських вищих навчальних закладів. Щодо мети проведення акції один з її організаторів Микола Зелінський говорить наступне:

“Сьогодні молодь Івано-Франківська вийшла на площу біля обласної держадміністрації, щоб висловити свій протест щодо незаконних дій, які були застосовані до студентів із Сум. І також ми висловлюємо таким чином свою підтримку сумським студентам. Події, які відбулися в Сумах, ще раз доводять, що нинішня влада не сповідує духовних цінностей. Їй невідомі такі поняття, як моральність та патріотизм”.

Його слова підтверджує студент Інституту права, економіки та будівництва Дмитро Масляк:

“Ми організували цю акцію з метою протесту проти протиправних дій міліції щодо студентів із Сум, які протестують проти об”єднання університетів в місті Суми. Ми вважаємо, що міліція протиправно діяла проти студентів. Навіть не віриться, що ми заявляємо, що ми правова держава”.

Студенти наголошували, що їхня акція протесту могла б бути значно масовішою, якби не останній місяць канікул. Більшість студентів зараз або ж працюють, або відпочивають. Однак якщо конфлікт між владою та сумськими студентами не буде розв”язано найближчим часом, прикарпатські студенти обіцяють повернутися на площу перед обласною держадміністрацією і організувати масову акцію протесту. Щоправда, як вони стверджують, їх буде вже не кілька десятків, а кілька тисяч.
XS
SM
MD
LG