Доступність посилання

ТОП новини

Грабар Микола Федорович


Біографія

Народився 23 листопада 1962 у м. Хуст Закарпатської області.

Освіта вища. закінчив Київський університет ім. Т.Шевченка (1984), юрист; Київський державний економічний університет, економіст.

Один з ініціаторів і засновників Центру захисту прав людини та Української спілки боротьби з мафією та корупцією.

Засновник юридичної адвокатської фірми "Київ-Хуст".

Володіє англійською, французькою мовами.

З 12.1986 р. - стажер, помічник, старший помічник прокурора Ленінградського р-ну м. Києва.

З 03.1990-06.94 - голова постійної комісії Київської міськради народних депутатів з правопорядку та боротьби з організованою злочинністю.

З 06.1994 р. - член комісії Київської міськради з законності, правопорядку та боротьби із злочинністю.

У 1994-1998 рр. - народний депутат України 2 скликання. Член Комісії з питань законності. Член Комітету з питань законності та правопорядку. Член депутатської групи "Реформи". У 1997-98 рр. - член правління партії "Реформи і порядок".





ПЕРЕДВИБОРНА ПРОГРАМА кандидата на посаду Президента України



"Борітеся - поборете!" Україна прагне перемін. Суспільство стомилося, очікуючи реальних соціально-економічних, політичних та правових реформ. Тільки рішучі та професійні дії на найвищих щаблях влади в державі, спільні кроки всіх гілок влади допоможуть утвердити в Україні свободу, добробут та порядок та створити політично відповідальну перед українським народом та кожним її громадянином владу.

Програма діяльності на перші 100 днів президентства:

1. Негайне увільнення найвищих посадовців, причетних до корупції та розкрадання бюджетних коштів, і заміна їх чесними, порядними і високопрофесійними новими кадрами, відбір яких здійснюватиметься гласно, шляхом конкурсу. 2. Доручення Генеральному Прокурору України на проведення об''єктивної перевірки та розстеження всіх відомих фактів розкрадання державних коштів, незаконної приватизації, вбивств журналістів та політичних діячів і притягнення причетних та винних осіб до політичної та кримінальної відповідальності. 3. Очищення правоохоронної системи та інших органів влади, шляхом звільнення корумпованих суддів, прокурорів, міліцейських та інших державних чинів. 4. Скорочення наполовину міністерств і відомств та їх штатів. Зекономлені кошти спрямувати на підвищення зарплатні тим хто залишиться, що зменшить прояви корупції. 5. Скорочення наполовину чисельності працівників Адміністрації Президента України, розпродаж на аукціоні половини заміських резиденцій президента та дорогих іноземних автомобілів. Вивільнені кошти спрямувати на покращення матеріально-технічного забезпечення дитячих будинків для дітей-сиріт (яких в Україні 300 тисяч) та безпритульних дітей. 6. Затвердження прозорого механізму заміщення вакантних посад в усіх органах влади шляхом конкурсного відбору, з одночасним підвищенням рівня їх оплати. Це оновить органи влади та створить надійний кадровий резерв. 7. Негайне виведення підрозділів українського миротворчого контингенту із Іраку та інших країн світу. 8. Скорочення строку служби в армії до 1 року. 9. Усунення масових порушень прав людини в тюрмах та слідчих ізоляторах, створення належних умов утримання в них людей. 10. Проведення амністії і звільнення з тюрем та слідчих ізоляторів багаточисельної армії засуджених та заарештованих за малозначимі злочини. 11. Подання на розгляд парламенту перших 100 невідкладних законопроектів, серед яких: про прямі вибори населенням глав обласних і районних держадміністрацій та всіх суддів, про прожитковий рівень і мінімальну заробітну платню на рівні 600 гривень, про введення єдиного податку на доходи підприємств у розмірі 10-15 %, про скасування ПДВ, про державне кредитування підприємництва, тощо.

Основні тези програми: I. Політична система держави - гарантія захисту прав та свобод кожного громадянина України.

Головні завдання в питанні подальшої демократичної розбудови політичної системи держави для мене:

· захист конституційного ладу в Україні, реальний правовий захист простих громадян України, забезпечення їх прав і свобод, рівність всіх громадян перед законом незалежно від статусу, рангу та займаної посади; · встановлення в Україні парламентсько-президентської держави із збалансуванням існуючих повноважень парламенту та виконавчої влади; · внесення змін до Конституції України у 2006 році, після обрання на чесних виборах нового складу Верховної Ради України; · відновлення авторитету державної та місцевої влади в Україні, забезпечення реального народовладдя шляхом запровадження виборності населенням керівників районів та областей та скасування будь-яких пільг і привілеїв для чиновників та можновладців; · підвищення ролі судової влади шляхом запровадження прямих виборів суддів усіх судів населенням та негайного звільнення з посад "нечистоплотних" корумпованих суддів, заплямованих замовними рішеннями; · розбудова України, як сучасної європейської держави, партнерські стосунки із країнами Західної Європи та США, вступ України до НАТО та Євросоюзу, поглиблення та розвиток на рівноправних умовах економічних і культурних зв''язків з Росією, Білоруссю та Молдовою; · подальше проведення військової реформи в державі, скорочення Збройних Сил України за рахунок скорочення терміну служби в армії до 1 року та поступового переведення армії на професійну контрактну (платну) основу, що дасть можливість Україні мати мобільну боєздатну армію; · відмова України від участі у будь-яких війнах та військових операціях, негайне виведення українського миротворчого контингенту із Іраку та інших країн світу; · проведення в державі адміністративної реформи, яка передбачатиме скорочення державного апарату вдвічі, зменшення кількості міністерств, відомств та контролюючих органів і скорочення їх штатів, що дасть значну економію бюджетних коштів, які витрачаються на їх утримання.

II. Економічний розвиток - основа добробуту кожної української сім''ї

Пріоритетними завданнями щодо економічного розвитку держави вважаю для себе:

· збільшення реальних доходів кожного жителя держави до 2006 року не менш як в два рази, а до 2009 року - в три рази; · створення за рахунок розвитку малого підприємництва, введення нових виробництв та системи державного кредитування підприємництва 2-3 мільйонів нових робочих місць, що поверне із-за кордону 6-7 мільйонів українців; · введення єдиного податку для підприємств та підприємців в розмірі 10-15% (від доходу або на вибір платника податку - фіксованого податку, скасування податку на додану вартість, спрощення системи оподаткування, що збільшить надходження до державного бюджету як мінімум вдвічі; · повне звільнення від оподаткування сільськогосподарських товаровиробників на 2 роки, що значно збільшить випуск сільгосппродукції і відновить статус України, як європейської житниці; · встановлення прожиткового мінімуму у державі та мінімальної заробітної плати на рівні 600 гривень, а студентської стипендії - 250 гривень; · звільнення від оподаткування доходів громадян, які отримують доходи менші від прожиткового мінімуму; · відміна всіх нарахувань підприємствами та організаціями на фонд оплати праці та введення єдиного пенсійного (соціального) податку в розмірі 15% від нарахованої працівникам зарплатні; · законодавча підтримка підприємництва, скорочення кількості ліцензій та дозволів, пільгове довгострокове цільове державне кредитування підприємств та підприємців зі сплатою ними не більше 5-7% річних за користування кредитом; · розвиток транспортних мереж в державі, забезпечення належної роботи громадського транспорту, державний контроль за використанням бюджетних коштів, виділених на ремонт та будівництво доріг; · повна телефонізація усіх населених пунктів, розвиток телекомунікаційних систем, відмова від приватизації Укртелекому; · державна монополія на виготовлення та оптову реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів, нафтопродуктів та виробів з них; · розвиток енергетичних систем та науки і техніки, державна підтримка науково-дослідних інститутів та наукоємних виробництв; · законодавча заборона приватизації великих заводів і господарських комплексів, природних монополій та стратегічних для держави об''єктів.

III. Розбудова України - як суспільства соціально забезпечених громадян.

Реформа пенсійного та соціального забезпечення, яку я відстоюю, передбачає:

· відмову від зрівнялівки у нарахуванні пенсій, запровадження державних законодавчих гарантій захисту від інфляції грошей, відкладених на майбутнє, надання права на успадкування пенсійних заощаджень; · завдяки реальній пенсійній реформі в державі - збільшення пенсій та виплат сьогоднішнім пенсіонерам, підвищення у 2-3 рази існуючого розміру пенсій за рахунок введення пенсійііога (соіиального) податку; · повне повернення громадянам України їх знецінених заощаджень в установах Ощадбанку СРСР, з врахуванням індексу інфляції; · безумовне право громадян на безкоштовну середню та вищу освіту, значне збільшення бюджетних видатків на освіту та культуру, запровадження в школах читання учням Божого Закону; · реальне забезпечення громадянам права на отримання безкоштовної медичної допомоги за рахунок збільшення бюджетних видатків на охорону здоров''я, введення системи медичного страхування громадян, реалізація загальнодержавних програм лікування хворих на СНІД, туберкульоз, алкоголізм, наркотичні та онкологічні (ракові) захворювання; · повне виконання державою своїх зобов''язань перед учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та переселенцями із чорнобильської зони; · ухвалення загальнодержавної програми боротьби із бідністю та смертністю.

IV. Порядок у родинах - стабільність в державі.

Заходи з підтримки сім''ї жіноцтва та дитинства, соціального захисту громадян передбачають:

· підвищення ролі жінки у суспільстві, законодавче закріплення нормативу щодо призначення та обрання жінок в органи влади; · створення в Україні державної системи виховної роботи з дітьми, відновлення діяльності дитячих клубів, гуртків, спортивних дитячих закладів, будівництво нових спортмайданчиків, спорткомплексів та басейнів, організація дитячих інтернет-клубів в кожному місті та селі. Щорічне виділення на ці цілі не менше 4 % державного бюджету; · проголошення загальнонаціональної ідеї, втілення в життя, у процесі виховання дітей у дитсадках і школах та у культурному розвитку молоді в Україні, принципів моральності і етичності; · загальнодержавні заходи та програми боротьби із дитячою безпритульністю, наркоманією та проституцією, програм підтримки дітей-сиріт, розвиток мережі дитячих будинків та їх відповідне матеріально-технічне забезпечення; · запровадження системи пільгового кредитування молодих сімей на потреби першочергового облаштування, будівництва або придбання будинків чи квартир із виділенням для цих цілей до 5 % державного бюджету з їх регіональним розподілом; · розширення державної підтримки народжуваності, багатодітних сімей та одиноких матерів, збільшення розміру державної допомоги на дітей при їх народженні - до 2500 гривень, щомісячної допомоги на дітей - до 300 гривень та допомоги одиноким матерям - до 400 гривень; · належний соціальний захист пенсіонерів, інвалідів, учасників і ветеранів війни та чорнобильців; · щорічне виділення бюджетних коштів на проведення капітального та поточних ремонтів житлового фонду; · з метою скорочення черги на житло - збільшення обсягів житлового будівництва за рахунок державного іпотечного кредитування; · державний контроль за використанням коштів на ремонт житла, забезпечення належного освітлення, благоустрою та озеленення українських міст та сіл; · реалізацію загальнодержавних програм охорони навколишнього природнього середовища та довкілля.

V.Безпечне життя у правовій державі

Соціально-економічні реформи мають бути підтримані реформуванням правової галузі, яка передбачає:

· посилення боротьби із корупцією та хабарництвом в органах влади, притягнення до кримінальної відповідальності представників "кланів", які захопили найвищу владу у державі та незаконно заволоділи державною власністю. Боротьба з корупцією та хабарництвом буде зосереджена на усуненні економічних причин їх виникнення, на подальшій детінізації української економіки; · законодавче створення умов для легалізації тіньової економіки і проведення блискавичної податкової амністії; · здійснення необхідних законодавчих та практичних заходів по повернення в Україну незаконно вивезених понад 20 мільярдів доларів США; · посилення кримінальної відповідальності за злочини проти громадян та їх майна, державний захист приватної власності; · докорінну зміну кримінально-процесуального права, яке втілить реальну презумпцію невинуватості людини, захистить її від свавілля правоохоронних органів; · реальне забезпечення реалізації права людини відмовлятися свідчити проти себе або давати свідчення без присутності адвоката; · введення інституту суду присяжних засідателів як противаги одноособовому рішенню судді; · належне матеріально-технічне та фінансове забезпечення судів, органів прокуратури, міліції, а також контролюючих та виконавчих органів, встановлення їх працівникам високої заробітної платні; · здійснення ефективного депутатського та народного контролю за цільовим використанням бюджетних коштів; · надання постійної широкомасштабної правової допомоги населенню, в т.ч. безкоштовної для малозабезпечених верств населення та пільгових категорій громадян.

Шановні друзі! Знаю, що Ви втомилися від постійних політичних ігор, які відбуваються в Україні, що багато людей зневірилися у можливості поліпшити своє життя. Але сидячи, склавши руки, ми нічого з Вами не змінимо! Об''єднавшись, ми становитимемо силу, яка переможе!

Вірю, що Ви оберете собі президента енергійного, професійного, який зможе навести порядок у нашому спільному домі та захистити інтереси кожного із Вас.

Вірю, що незабаром ми будемо жити з Вами у вільній та заможній країні, відбудованій нашими руками.

Я не звик нічого обіцяти - я звик працювати. Мій лозунг: "Не словом, а ділом". І я знаю як змінити життя на краще!

Сподіваюсь на підтримку тих з Вас, хто ще не визначився між двома так званими "основними" кандидатами. Свою силу, з поміж іншого, вбачаю в тому, що я не належу до жодного із "кланів", в тому, що я є одним із Вас, таким же простим і доступним.

У разі Вашої підтримки таким і залишусь і буду вдячний за Вашу підтримку і довіру, які обов''язково виправдаю!

Йду на вибори бо мені набридло так далі жити. Хочеться щось змінити на краще. Україна може і повинна жити краще. Наш багатостраждальний народ має право на інше, краще, життя. Україно, встань з колін!

Допоможи нам, Господи Боже, не помилитись і зробити правильний вибір!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG