Доступність посилання

ТОП новини

У Кіровограді скоєний напад на довірену особу Василя Волги.


Петро Каландирець

Кіровоград, 9 серпня 2004 - У Кіровограді скоєно зухвалий напад на довірену особу кандидата у президенти України Василя Волги - Олександра Фурта. Невідомі нападники вчинили злочин у центрі міста, поруч з приміщенням міськвиконкому.

Кіровоградський обласний суд
Першими словами нападників на адресу довіреної особи кандидата в президенти України, лідера партії „Громадський контроль” Василя Волги - Олександра Фурта були такими:

”Мужик ,а за кого ти будеш голосувати?” Олександр відповів, що це його особиста справа. Після цього група з 5-6 осіб, звалила його на землю і почали бити ногами. При цьому вони повторювали: „Ми навчимо, за кого треба голосувати, щоб ви не вилазили зі своїми партіями”.

Незважаючи на прохання про допомогу ніхто з перехожих на це не відреагував, а нападники забрали мобільний телефон, гроші Олександра Фурта, газети „Громадський контроль”, підписні листи на підтримку кандидата в президенти України Василя Волги і зникли. Пошукові дії правоохоронних органів дотепер результатів не мають, хоча минає вже третя доба.

Це вже не перший зухвалий напад на представників кандидатів у президенти України на Кіровоградщині. За кілька днів перед нападом і жорстоким побиттям Олександра Фурта невідомі відібрали підписні листи у жінки ,яка збирала підписи на користь Олександра Мороза. У Голованіському районі Кіровоградської області мав місце аналогічний напад на довірену особу кандидата в президенти пані Вітренко.

Знедолена мешканка Кіровограда біля стін мерії
Олександр Фурт внаслідок побиття отримав струс мозку. Від імені постраждалого подано заяву до обласного відділення Міністерства внутрішніх справ. Керівник Кіровоградського обласного виборчого штабу кандидата у президенти України Василя Волги Галина Мунтянова в інтерв”ю радіо „Свобода” висловила стурбованість з приводу перебігу передвиборчої кампанії в регіоні.

„Це пов”язане з виборами Президента. В іншому разі для чого нападникам потрібні були б газети „Громадський контроль”? Ми їх тільки вчора отримали. Побили дуже сильно. На обличчі губа розбита, є наслідки побиття під оком. Били ногами, у пана Фурта нині сильно болять нирки...”

Кіровоградська обласна організація партії „Громадський контроль” у надісланій до МВС заяві вимагає ретельного розслідування злочину і найшвидшого покарання нападників.
XS
SM
MD
LG