Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко в разi обрання президентом збирається вивести українських миротворцiв з Iраку.


"Я як президент поверну українських хлопцiв iз Iраку", - заявив вiн на зустрiчi з виборцями в Криму, повiдомляє прес-служба кандидата в президенти.

В.Ющенко вважає, що "це питання назрiло вже сьогоднi, але вирiшити його може тiльки влада, яка користується достатньою довiрою своїх громадян i не має потреби в зовнiшнiх пiдпорах як чинний режим".

Вiн з жалем заявив, що "режим Януковича замiсть того, щоб ризиковану службу українських миротворцiв використали для змiцнення мiжнародних позицiй держави", перебування вiйськовослужбовцiв в Iраку розглядав i розглядає "як iндульгенцiю на антидемократичнi дiї в самiй Українi".

"Ми не хочемо вiдновлення демократiї в Iраку цiною придушення демократiї в Українi", - наголосив В.Ющенко. Ситуацiя в самому Iраку, на його думку, змiнилася. Є законний уряд, який бере на себе гарантування безпеки. Прийшов час виводити наших хлопцiв - спокiйно, без авралу, але виводити. I я цим займуся з перших днiв свого президентства. Поточна ротацiя контингенту повинна бути останньою. Нашi вiйськовi виявили себе як справжнi професiонали i патрiоти у важливiй гуманiтарнiй мiсiї. Тепер справа за дипломатами i пiдприємцями", - сказав В.Ющенко.

Інтерфакс-Україна

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG