Доступність посилання

ТОП новини

ЯНУКОВИЧ МАЄ ДОПОВНИТИ СВОЮ АВТОБІОГРАФІЮ – ТОМЕНКО.


Голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола ТОМЕНКО заявляє, що прем''єр-міністр України, кандидат на пост Президента України Віктор ЯНУКОВИЧ має доповнити свою автобіографію і декларацію про доходи, подані у Центральну виборчу комісію, додатковими відомостями. Про це йдеться у відкритому листі М.ТОМЕНКА до В.ЯНУКОВИЧА, переданому УНІАН.

У листі М.ТОМЕНКА, зокрема, зазначається: "тому що Ви послідовний, а не той, хто хоче приховати своє минуле, у своїй автобіографії, яка була подана до Центральної виборчої комісії, необхідно було би вказати про Ваші судимості, які, за інформацією прес-служби Кабінету Міністрів України та згідно з власноручно написаною Вами автобіографічною довідкою при затвердженні парламентом Вашої кандидатури на посаду Прем''єр-міністра України, мали місце внаслідок притягнення Вас до кримінальної відповідальності у 1967 (за частиною другою статті 141 Кримінального кодексу Української РСР "Грабіж") та 1970 (за статтею 102 Кримінального кодексу Української РСР "Нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості") роках. Зазначу, що відсутність такої інформації у виборців суперечить практиці розвинутих демократичних держав та рішенням Європейського суду з прав людини, які є обов''язковими для України", - пише народний депутат.

Народний депутат також зауважує, що в автобіографії кандидата в Президенти не вказано, якою формою навчання ним було здобуто дві вищі освіти: денною, заочною чи вечірньою. При цьому М.ТОМЕНКО зазначає, що "серед виборців є як прихильники, так і противники отримання вищої освіти у кількох навчальних закладах на заочній формі навчання, працюючи при цьому директором автобази або головою облдержадміністрації".

Крім того, М.ТОМЕНКО звертається до В.ЯНУКОВИЧА з проханням пояснити, з яких причин той не проходив службу у лавах Збройних Сил, що за часів Радянського Союзу було почесним обов''язком кожного громадянина. М.ТОМЕНКО зазначає, що норми радянського законодавства передбачали підстави звільнення від проходження військової служби, зокрема: неналежний стан здоров''я, наявність офіцерського військового звання або судимостей за вчинення злочинів тощо. "Переконаний, що виборці, які бачать Вас як вольового та рішучого політика могутньої держави, обов''язково повинні знати причини, через які Ви не проходили військову службу", - вважає народний депутат.

Щодо декларації про доходи кандидата в Президенти, М.ТОМЕНКО вважає, що згідно з вимогами законодавства щодо порядку її заповнення, кандидат має зазначити місце свого проживання. "Сподіваюсь, Ви, внесете відомості до обов''язкового для заповнення рядку "Місце проживання", - пише депутат. При цьому, М.ТОМЕНКО нагадує про граматичні помилки, які були допущені В.ЯНУКОВИЧЕМ при заповненні декларації, і пропонує кандидату в Президенти, щоб "припинити будь-які спекуляції на цю тему", власноручно виправити помилки у декларації про доходи, "зокрема, правильно написати Вашу посаду - прем''єр-міністр України".

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG