Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську розпочато реалізацію програми роздільного сортування сміття.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 10 серпня 2004 - В обласному центрі Прикарпаття розпочато реалізацію програми сортування сміття. В центрі міста встановлено нові контейнери для роздільного збирання твердих побутових відходів. До кінця року такі контейнери повинні бути встановлені в усіх мікрорайонах Івано-Франківська.

До кінця року нові контейнери для роздільного збирання твердих побутових відходів будуть встановлені в усьому Івано-Франківську. Тоді ж в обласному центрі запрацює завод з переробки сміття. Нові контейнери для відходів різнокольорові, мають відповідні написи, яке сміття куди вкидати, і, що важливо, як заявляють комунальники, вони герметичні. Сміття з них неможливо дістати ззовні. Поки що такі контейнери встановлені на території лише однієї житлово-експлутаційної дільниці. Щоб заохотити міщан сортувати відходи, комунальники видають їм безкоштовно спеціальні поліетиленові пакети, а також регулярно влаштовують розіграші призів для тих, хто бере активну участь у реалізації нової програми.

Студенти та школярі за невелику плату розповідають мешканцям будинків, чому так важливо сортувати сміття. Вторинну сировину, як пояснив керівник обласного управління “Укрекокомресурси” Богдан Тимочко, поки що відправляють на переробні підприємства сусідніх областей. Макулатуру прийматиме Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат на Львівщині, ганчір”я – Луцький руберойдовий завод, потовчене скло – склозавод у Рівному. Навіть пластиковим пляшкам знайшли застосування. Місцеві підприємці використовують гранули з них для виготовлення труб для каналізації, черепиці та декоративної огорожі. Загалом іванофранківці високо оцінили впровадження нової екологічної програми в місті.
XS
SM
MD
LG