Доступність посилання

ТОП новини

Безневинний флірт мобільним телефоном обходиться багатьом угорським підліткам в копієчку.


Василь Плоскіна

Угорщина, 11 серпня 2004 – Романтичний флірт мобільним телефоном серед угорської молоді не такий уже й безневинний. Його учасники нерідко помічають, що їх обдурили лише тоді, коли надходить солідний рахунок від телефонної компанії.

16-літня Сандра, як і багато її ровесниць, гадала, що флірт за допомогою мобільного телефону допоможе знайти їй справжнього друга, а то й серйозне почуття. Вона повірила рекламі, але зовсім не помітила, що ця розважальна послуга коштує недешево, бо ціна була виписана ледь помітним шрифтом. Дівчина відправила так зване SMS-послання на вказаний номер (звісно, небезплатно), і вже наступного ранку отримала відповідь. Зголосився якийсь Балінт. Він писав: “Привіт! Мені 16 років, і я шукаю серйозну дівчину, яку кохатиму”. Сандра радо відгукнулася, - знову ж таки за підвищеним тарифом, але про це вона дізнається вже тоді, коли буде пізно.

Невідомий хлопець періодично надсилав Сандрі сердечні вітання, наприклад, такі: “Привіт, моя медова! Дай про себе знати – дуже за тобою скучив!” Після таких слів дівчина почувала себе надзвичайно щасливою. Вона розповідала про свого хлопця шкільним подругам і мріяла чимшвидше зустрітися з ним. Хотіла знати, як він виглядає, що його цікавить і чи справді такими щирими є його почуття. Тим часом мобільний телефон Сандри знову висвічував чергового солодкого листа від анонімного Ромео. Він писав: “Сьогодні бачив тебе в снах. Щодня марю тобою!.. Зголосися!”

Телефонний роман, однак, тривав недовго. Юнка хотіла і далі спілкуватися з хлопцем мобільним телефоном, але даремно. Абонент не відповідав. Замість нього в трубці чувся неприємний металічний голос, мовляв, особисті дані про особу та номер її телефону не оприлюднюються, бо “чат” анонімний. Через деякий час Сандра отримала телефонний рахунок, від якого їй стало погано. Вона була переконана, що це якась прикра помилка. Проте мати Сандри не на жарт обурилася.

Телефонний флірт жваво рекламується в Угорщині. Молодь із захопленням набирає номер популярної лінії, навіть не підозрюючи, що, можливо, не існує жодних романтичних партнерів.
XS
SM
MD
LG