Доступність посилання

ТОП новини

Чи полюють насправді за Ющенком?


Марина Пирожук

Київ, 16 серпня 2004 року.

Марина Пирожук

Генпрокуратура України вважає , що водій вантажівки, який нібито перешкоджав пересуванню кандидата у президенти Ющенка в Херсонській областi не порушував правил дорожнього руху. Про це сьогодні заявив речник генеральної прокуратури України Сергій Руденко. Він також заявив, що Генпрокуратура перевiряє заяви про стеження за кандидатом у президенти України, лiдером блоку "Наша Україна" Вiктором Ющенком в Криму. У Генпрокуратурі не схильні вважати Ющенка жертвою цих двох ситуацій. А команда Ющенка вважає коментарі цього відомства цинічними.

Як повідомив керівник прес-служби Генпрокуратури Сергiй Руденко, наразі проводиться перевірка фактів за зверненням Міністерства внутрішніх справ , а також від кандидата у президенти Віктора Ющенка. За словами Сергія Руденка, у цій справі багато неясностей, у зв’язку з чим генпрокуратура не готова робити певні висновки.

Сергій Руденко

Є дві полярні точки зору. Команда кандидата в президенти Ющенка заявляє, що велося спостереження і незаконне стеження за кандидатом в президенти.

МВС спростовує ці дані і каже, що проводилися оперативні заходи щодо забезпечення безпеки кандидата в президенти відповідно до вимог закону про вибори президента.

Зараз проводиться перевірка. Поки що немає підстав для категоричних висновків про те, які саме події мали місце на горі Ай-Петрі, що було підставою для затримання того співробітника міліції.

Марина Пирожук

Говорячи про інцидент, який стався 12 серпня у Херсонській області між охоронцями Ющенка та водієм вантажівки “Камаз” Сергій Руденко зазначив, що водій вантажівки, який нібито перешкоджав пересуванню кандидата у президенти Ющенка не порушував правил дорожнього руху.

За його словами, попередня перевiрка засвiдчила, що вантажiвка "КамАЗ" змушена була маневрувати при спробi об''їхати велосипедистiв. Речник Генпрокуратури також повідомив, що за фактом побиття водія Камазу прихильниками Ющенка правоохороннi органи Херсонської областi порушили кримiнальну справу.

Сергій Руденко

Що стосується самого водія, то ніяких протиправних дій на сьогоднішній день, як встановлено перевіркою, він не вчиняв, зовсім ніяких. Звісно, немає підстав ні для його переслідування, тим більше, кримінально-правового. Ніяких політичних підстав, ніяких тут замахів на чиєсь вбивство немає.

Була елементарна дорожня ситуація, з якої люди, які мають елементарну правову культуру, повинні були виходити відповідно до вимог до правил дорожнього руху і етики та норм міжлюдського спілкування.

Спричиняти шкоду фізичну людині, сільгосптрудівнику, який займається, мабуть, більш соціально необхідним ділом, ніж передвиборча кампанія, то це дуже не солідно і не вірно. Розслідування розставить точки над “і”.

Марина Пирожук

У виборчому штабі Ющенка оцінили такі заяви генпрокуратури як цинічні.

Говорить довірена особа Ющенка Микола Катеринчук.

Микола Катеринчук

Ми не здивовані такою реакцією Генпрокуратури. Ми б, навіть здивувалися, що навпаки вона підтвердила випадок щодо замаху на життя кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Я думаю, що події навколо цього питання будуть замовчуватися владою і ця реакція підтверджує наші побоювання. Ми в свою чергу в цьому випадку будемо давати належну юридичну оцінку, а також в нас є необхідні дані для того, щоб звернутися до суду, а також мати певну політичну оцінку, яка буде на протязі цього всього часу.

Я вважаю, що такі заяви свідчать тільки про одне, що правду знайти Генпрокуратурі дуже важко. Всі факти перекручуються, викривлюються на захист обличчя тої влади, яка сьогодні припускає собі такі випадки, як замах на життя кандидата в президенти Ющенка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG