Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Росія домовилися про те, що через територію України на рік транспортуватиметься 85 млн. тонн нафти


Угоду між урядами двох країн про транзит нафти Україною підписали прем''єр-міністри Віктор Янукович і Михайло Фрадков у російському місті Сочі. Угода укладена на 15 років з автоматичним продовженням на 5-річні періоди. Президент Леонід Кучма, коментуючи домовленість про транзит нафти, сказав, що вона дасть змогу використовувати потужність нафтопроводів України.

Угоду між урядами двох країн про транзит нафти Україною підписали прем''єр-міністри Віктор Янукович і Михайло Фрадков у російському місті Сочі.

Угода укладена на 15 років з автоматичним продовженням на 5-річні періоди.

Президент Леонід Кучма, коментуючи домовленість про транзит нафти, сказав, що вона дасть змогу використовувати потужність нафтопроводів України.

Коментар політолога Олександра Дергачова: “Болюче енергетичне питання залишає мало сумнівів у тому, що Москва квапиться із вирішенням питань щодо України. Поки наш Президент слабкий, офіційна тема може бути і та, що оголошена. А скільки часу на неї витратять? Я не думаю, що там ідеться про змагання якихось аргументів, а просто про визначення конкретного варіанту дій. Звичайно, йдеться про певні взаємні послуги. Ми - економічні, Москва - політичні чи суто особисті для Президента.”

Сьогодні вранці Президент Леонід Кучма і прем''єр Віктор Янукович прибули до Сочі для зустрічі із Президентом Росії Володимиром Путіним.
XS
SM
MD
LG