Доступність посилання

ТОП новини

Екіпаж судна „Одеса” вимагає заборгованих грошей.


Петро Каландирець

Олександр Сорокін у приміщенні Місії морякам в Одесі.
Одеса, 19 серпня 2004 - Члени екіпажу пароплава „Одеса”, який нині перебуває на судноремонтному заводі „Україна”, з травня цього року не отримують зарплату. Вони готові вдатися до акцій протесту, оголосити страйк.

Моряки неодноразово зверталися до рибопромислової кампанії „Антарктика”, з якою підписаний контракт, і дотепер не отримали відповідь на запитання, коли їм повернуть борг?

„Протягом трьох місяців нам кажуть, що грошей немає” – підкреслив старший матрос судна Сергій Павленко.

В інтерв’ю агенції „Репортер” моряки заявили, що вони не лише не отримали заборгованих грошей, але позбавлені і необхідного харчування. Більшість членів екіпажу - не мешканці Одеси, а тому вони не мають можливості поїхати додому.

Члени екіпажу пароплава „Одеса” готові протестувати і оголосити страйк, але, за їхніми словами, їх зупиняє лише думка про те, що саме від моряків залежить доля судна, колишнього флагмана Чорноморського пароплавства.

У свою чергу представник кампанії „Антарктика” повідомив, що судно „Одеса” нині належить Панамській кампанії і вона дотепер не перерахувала фінансування.

Моряки вважають, що гроші їм має сплатити саме „Антарктика”, у зв’язку з тим, що їхні трудові книжки є у відділі кадрів цієї кампанії.

Керівник „Місії морякам” Олександр Сорокін, в інтерв’ю радіо „Свобода”, назвав ситуацію з заборгованою зарплатою морякам пароплава „Одеса” неприпустимою. На його думку, цими питаннями мали б займатися морські профспілки.

Олександр Сорокін повідомив, що факти заборгованостей з виплатою зарплати є сумною реальністю для українських моряків.

„Місія морякам” та Асоціація капітанів в Одесі має намір втрутитися і допомогти членам екіпажу танкера „Нав Стар1”. Під контролем є і інші подібні випадки за участю українських мореплавців.

Олександр Сорокін: Асоціаціа капітанів і пані Лариса Короткова вже звернулися до уряду і президента Франції з приводу долі капітана Ільницького. Десять років тому там мав місце інцидент з втратою зайців на борту судна. Звинуватили у втраті саме український екіпаж і пана Ільницького.

Нажаль, це звернення не призвело до покращення його долі. Він залишається у в’язниці. Проблема у тому, що розглядати питання про помилування можуть лише через 15 років перебування в ув’язненні”.


Керівник „Місії морякам” в Одесі Олександр Сорокін запевнив, що доля кожного українського мореплавця не залишатиметься без уваги.
XS
SM
MD
LG