Доступність посилання

ТОП новини

СОЦІОЛОГИ НЕ ВИКЛЮЧАЮТЬ ЗРОСТАННЯ РЕЙТИНГУ СИМОНЕНКА І ПАДІННЯ РЕЙТИНГУ ЯНУКОВИЧА ЗА КІЛЬКА ДНІВ ДО ВИБОРІВ.


Соціологи не виключають зростання рейтингу Петра СИМОНЕНКА і падіння рейтингу Віктора ЯНУКОВИЧА за кілька днів до виборів. Як нагадав соціолог Микола ЧУРИЛОВ в ефірі телепрограми "Саме той", рейтинг П.СИМОНЕНКА напередодні президентських виборів-1999 був низький - 9-10%. "Його випереджала пані ВІТРЕНКО, і причому солідно випереджала. На початку (1999) року її рейтинг був на рівні 20-23%. Але після активізації основних кандидатів її шанси на перемогу різко знизилися", - зазначив М.ЧУРИЛОВ.

За його словами, "електорат П.СИМОНЕНКА дуже цікаво себе веде". "Він до останнього, буквально, до останнього тижня, як кажуть, тримає свою думку при собі, не висловлюючись навіть в наших опитуваннях". "Але в останні буквально дні перед голосуванням 7-8% електорат П.СИМОНЕНКА додає. Я упевнений, що аналогічна ситуація станеться і на цих виборах", - сказав М.ЧУРИЛОВ.

"Електорати ЯНУКОВИЧА і СИМОНЕНКА досить близькі між собою, і досить високе перетікання. Я думаю, що ось ці 7-8% в даний момент належать до електорату ЯНУКОВИЧА, але в якийсь момент вони можуть перейти і до пана СИМОНЕНКА. Але це тільки гіпотеза", - сказав М.ЧУРИЛОВ.

Кажучи про поточні тенденції, він зазначив, що і Віктор ЮЩЕНКО, і Віктор ЯНУКОВИЧ втрачають рейтинги в одних регіонах і нарощують в інших. "На Заході В.ЯНУКОВИЧ дещо втратив свої позиції, В.ЮЩЕНКО там укріпив свої позиції. Але на Сході відбувається зворотна тенденція – В.ЯНУКОВИЧ різко зміцнив свої позиції, особливо у Харківській області, в Дніпропетровській області", - повідомив П.ЧУРИЛОВ.

"На Півдні, як не дивно, наприклад, в Херсонській області позиції ЮЩЕНКА зміцнилися. М.ЧУРИЛОВ є доктором соціологічних наук, директором центру політичних і соціальних досліджень "Социс".

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG