Доступність посилання

ТОП новини

ГРОМАДЯНИ ХОЧУТЬ ЗНАТИ БІЛЬШЕ ПРО КАНДИДАТІВ У ПРЕЗИДЕНТИ І НЕ ХОЧУТЬ ПРЕЗИДЕНТА З СУДИМОСТЯМИ – ОПИТУВАННЯ.


Громадяни хочуть знати більше про кандидатів у Президенти України і не хочуть Президента з судимостями. Про це свідчать результати опитування “Українського демократичного кола”, передані агентству УНІАН.

Згідно з результатами опутування, лише 15% респондентів відповіли, що вони отримують достатньо інформації про кандидатів у Президенти для того, щоб зробити розумний вибір під час виборів (“навряд чи достатньо” – 27%; “мало” – 32%; “ніякої взагалі” – 8%; “це мене не цікавить” – 8%; “не визначилися” – 9%).

Оцінки стосовно достатньості інформації про кандидатів у Президенти суттєво відрізняються серед прихильників основних претендентів на президентський пост. Найбільш високу оцінку достатньості інформації дали прихильники Віктора ЯНУКОВИЧА. 33% його прихильників вважають, що отримують достатньо інформації про кандидатів у Президенти. Серед прихильників Олександра МОРОЗА таких налічується 16%, Петра СИМОНЕНКА та Віктора ЮЩЕНКА – по 10%.

За результатами опитування, 55% українців вважають, що не можна голосувати за кандидата в Президенти, який мав судимості за скоєння кримінальних злочинів, навіть якщо ці судимості зняті, водночас, можна голосувати за кандидата, що мав судимості, вважають 18% опитаних, не визначилися – 27%.

Опитування проводилися з 6 по 13 серпня 2004 року на замовлення Інституту політики. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1000 респондентів віком від 18 років. Можлива похибка вибірки не перевищує 4% (при вірогідності 0,954).

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG