Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні між 4 –8 годинами ранку невідомі особи кинули вибухову речовину у редакцію львівської газети “Поступ”.


Галина Терещук Як наслідок, знищені технічні засоби для видання часопису. Редакція оцінює завдані збитки приблизно на 300 тисяч гривень. Моя колега Галина Терещук побувала у редакції Поступу і на власні очі побачила наслідки пожежі.

Не лише побачила обгоріле приміщення, де версталась газета, розплавлені 5 найпотужніших комп’ютерів, модеми, але й відчула різкий запах диму. Як розповів генеральний директор видавничої групи “Поступ” Андрій Білоус, невідомі підпалили офіс після 4 годин ранку, коли звідти пішов останній працівник. Зловмисники піднялись на 4 поверх протипожежною драбиною, зауважу, оглянувши будинок, це не вимагало особливої фізичної підготовки, закинули у приміщення якусь вибухову суміш і зникли.

Тиждень тому у приміщенні , де розташована редакція Поступу, уже була пожежа, горів стрих, але в іншому крилі будинку. Натомість тепер зловмисники не помилились. Головний редактор “Поступу” Тетяна Нагорна в інтерв’ю радіо Свобода напад пов’язує лише із діяльністю часопису, який намагається бути об’єктивним у висвітленні роботи місцевої влади, так політиків від опозиції та влади.

Гендиректор видавничої групи “Поступ” Андрій Білоус припускає, що напад замовили місцеві чиновники, але не політики і аж ніяк не кандидати у президенти.

Андрій Білоус

Напевно, це якось пов’язано з нашими публікаціями. Я особисто переглянув підшивку “Поступу” за останній час і знайшов, принаймні, 2-3 “героїв” наших публікацій, які могли так неадекватно відреагувати на ту інформацію, яка там була оприлюднена.

Галина Терещук

Зокрема, останнім часом у Поступі був опублікований матеріал про незаконне будівництво, яке розпочав один із львівських чиновників у парковій зоні Львова, а також до друку готувалась стаття про одного із місцевих податківців, який про це знав.

Сьогодні в редакції часопису побував народний депутат України Борис Тарасюк.

Борис Тарасюк

Я не маю жодних ілюзій відносно того, що злочинці і ті, хто замовляв цей злочин і хто виконував будуть оперативно знайдені.

Галина Терещук

Львівські правоохоронці та слідчі прокуратури категорично відмовились від коментарів щодо підпалу офісу газети. Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя та голови СБУ Ігора Смєшка з вимогою розслідувати підпал редакції львівської газети “Поступ”. За словами Миколи Томенка напади на українських журналістів почастішали саме під час виборчої кампанії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG