Доступність посилання

ТОП новини

Народний депутат України Олексій Козаченко опинився в Одесі у „інформаційній блокаді”.


Петро Каландирець

Народний депутат України Олексій Козаченко.
24 липня в Одесі був скоєний напад на народного депутата України Олексія Козаченка. Під час сутички був застрелений один із нападників – тричі судимий за розбійні напади мешканець регіону. Інший зловмисник, так само раніше неодноразово засуджений, у перших повідомленнях правоохоронних органів, поширених ЗМІ, „був затриманий внаслідок успішної спецоперації”, у вже інших – „прийшов до міліції сам і покаявся”. Лише кілька днів тому старший слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України, радник юстиції В. Силін ухвалив постанову, якою порушено карну справу за фактом хуліганських дій проти народного депутата України Олексія Козаченка.

Олексій Козаченко переконаний, що з моменту замаху на його життя одеська обласна міліція займалася виключно перекрученням реальних фактів:

“Вона робила все можливе, щоб не порушили кримінальну справу з приводу нападу на мене, саме як на державного діяча. Хоча підстави для цього є. На моїй машині були номери Верховної Ради України. Нападники, і це відомо слідству, чотири з половиною години чекали мене. Чекали народного депутата, якого слід було провчити за те, що він робить для захисту інтересів своїх виборців”.

Народний депутат України Олексій Козаченко був головою спеціальної слідчої комісії, яка вивчала проблему підвищення тарифів на водопостачання і комунальні послуги. Комісія довела, що підвищення тарифів було необґрунтованим з юридичної і економічної точок зору і нині вивчає питання щодо підвищення в Одесі тарифів на житлово-комунальні послуги.

Не менше роздратування викликав і Закон „Про тишу”, який захищає право мешканців приморської зони на спокій від гучної музики у численних розважальних закладах.

Саме Олексій Козаченко був серед тих, хто порушував питання незаконного продажу землі з комунальної власності Одеси, врегулював це питання законодавчо, виступивши автором Закону „Про державну експертизу землевпорядної документації”.

„Можете уявити, яке роздратування у колах міського керівництва Одеси було після ухвалення цього Закону. Тепер вони нічого не можуть зробити, не погодивши свої дії з відповідними державними органами. Безумовно, корупція є , залишилася. Але вже такого беззаконня, коли продається земля на півтора мільярда гривень, за оцінками експертів, а до міської казни потрапляє менше десяти мільйонів за цілий час правління Руслана Боделана. Такого вже не буде”, - заявив Олексій Козаченко.

За час від замаху на народного депутата України сталося чимало подій. Він, зокрема, опинився у інформаційній блокаді, отримавши відмову у висвітленні його діяльності з боку практично всіх засобів масової інформації, де він раніше був бажаним гостем. Це стосується газет, радіо і телебачення.

Олексій Козаченко: „Мене вже багато часу немає на жодному телевізійному каналі, на жодному радіоканалі. Хоча є люди, які ще не втратили залишки гідності і, всупереч вказівкам, які надходять з обласної державної адміністрації( я наголошую на цьому) , з міської ради - тут вони діють спільно, пишуть про мою діяльність. Я викинутий з інформаційного простору Одеси .

Паралельно були вказівки з обласної держадміністрації та мерії Одеси всім підлеглим ЗМІ - поширювати про депутата Козаченка замовлені статті, де факти нападу на людину перекручені, все поставлено „з ніг на голову”. Вперше в історії України , а в Одесі це точно, не той, на кого нападали, виявився жертвою. Жертвою виявився нападник. Сприйняття виборців перекручується. Існує завдання: дискредитувати мене і нині взагалі не згадувати прізвище Козаченка. Тобто, зробили свою чорну справу. А тепер все, замовкли. Нехай переварюється та брехня, яку вилили на душі і розум людей. Ось вам відповідь на запитання”.

За словами народного депутата України Олексія Козаченка, у приватних бесідах працівники міліції і прокуратури висловлюють різні версії і згодні, що це є замовний напад. Але офіційно слідство йде зовсім іншим напрямком.

Відтепер пан Козаченко має право, як людина потерпіла, робити відповідні заяви. Саме за його ініціативи цими днями був проведений цікавий слідчий експеримент.

Олексій Козаченко: „Я наполіг на тому, щоб з моєї автомашини, у яку вставили нове скло, було зроблено постріл і таким чином відтворена ситуація. Де буде гільза? Бо гільзу після тих подій знайшли за шість метрів за автомашиною. Коли людина стріляє з авто, зрозуміло, що гільза має залишитися у автомашині.

Отож, після пострілу, який зробили з автомашини , скло розлетілося шматочками в радіусі майже трьох метрів. Тобто, було не звичайне ушкодження скла, воно розлетілося повністю. Гільза залишилася в салоні. Інші речі я коментувати не буду”.

Народний депутат України Олексій Козаченко, який незадовго до скоєного проти нього злочину заявив про свою підтримку кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка, переконаний, що вказівки щодо перекручення справи замаху на його життя „надходять не лише з місцевої адміністрації, але і з Києва, з самої гори”.
XS
SM
MD
LG