Доступність посилання

ТОП новини

Фундація “Відкрите суспільство” презентувала в Івано-Франківську проект “Як працює твій депутат”


Іван Костюк

Громадська організація “Фундація “Відкрите суспільство” оприлюднила в обласному центрі Прикарпаття результати моніторингу активності депутатів Івано-Франківщини у Верховній Раді. За підсумками, підведеними працівниками фундації, за рейтингом активності серед інших реґіонів держави народні обранці з Прикарпаття посідають у парламенті четверте місце.

Прикарпаття у Верховній Раді України представляють 6 народних обранців: Роман Ткач, Микола Круць, Роман Зварич, Євген Гірник, Володимир Мойсик та Ігор Насалик. Представники громадської організації “Фундація “Відкрите суспільство”, підвівши підсумки роботи депутатів Верховної Ради впродовж двох років, на презентації проекту “Як працює твій депутат” наголосили, що парламентарі від Івано-Франківщини – одні з найактивніших у Верховній Раді.

З цього приводу речник фундації “Відкрите суспільство” Юрій Сиротюк зауважив: “Івано-Франківську область у Верховній Раді представляє, як ви знаєте, 6 депутатів. За два роки роботи ці депутати виступили із 252 законодавчими ініціативами. З38 разів вони виступали з місця. 106 разів депутати виступали з трибуни та направили 101 депутатський запит. Отже, у рейтингу активності серед реґіонів України за загальними результатами роботи, тобто, підсумувавши всю їхню роботу, Івано-Франківська область посідає четверте місце”.

Особливо активними серед депутатів Верховної Ради від Івано-Франківщини є парламентарі, що представляють фракцію “Наша Україна”. На цьому, зокрема, наголосила експерт з правових питань фундації “Відкрите суспільство” Антоніна Черевко. Серед 40 законів, які були підписані Президентом України і які підготувала фракція “Наша Україна”, чимало було ініційовано депутатами від Прикарпаття. У зв’язку з цим Юрій Сиротюк відзначив такий показовий факт: “Щодо середнього показника діяльності депутатів Івано-Франківщини слід зазначити, що в середньому на кожного депутата, який представляє цей реґіон, за два роки роботи припадає 56,3 виступи з місця, 17,7 – з трибуни, майже 42 законодавчі ініціативи та понад 60 депутатських запитів. Отже, за середнім показником активності депутатів з різних реґіонів України вони посідають 2 місце”.

Підсумовуючи проведене дослідження, яке було спрямоване на об”єктивну оцінку роботи депутатів у Верховній Раді, представники фундації “Відкрите суспільство” відзначили, що активність парламентарів від Івано-Франківщини свідчить, що виборці не помилилися. Вони обрали до Верховної Ради справді народних депутатів, які обстоюють державні інтереси.
XS
SM
MD
LG