Доступність посилання

ТОП новини

Реакція влади на можливі заворушення в Україні.


Олекса Боярко Гості: Василь Горбаль - народний депутат України, фракція “Регіони України”; Богдан Соколовський - керівник штабу Української Народної партії.












Аудіозапис програми. Перша частина: Аудіозапис програми. Друга частина:

Київ-Прага, 30 серпня 2004 року.

Олекса Боярко

Говорить радіо “Свобода”.

30 серпня, понеділок. В ефірі з Праги передача “Вечірня Свобода”.

Перед мікрофоном Олекса Боярко.

Сьогодні ми заторкнемо тему, яку не припиняють обговорювати в суспільстві, а саме тема можливих і явних заворушень в Україні.

Уже кілька тижнів українську громадськість знайомлять з можливими безпорядками, заворушеннями, революціями тощо... Своє слово сказали у спільній заяві представники “силової трійки” - прокуратури, МВС та СБУ.

Вони застерігали, що щось небезпечне планувалося на 24 серпня, День Незалежності. Однак нічого не сталося. Тема можливих заворушень не зникає. Міністерство внутрішніх справ знову вдається до попереджень. Деякі політики доходять висновку, що людей стращають і люди повинні знати, що їх очікує. Про це ми і подискутуємо сьогодні.

Наші гості в київській студії: Василь Горбаль – народний депутат від “Регіонів України” і Богдан Соколовський – керівник секретаріату Української народної партії, член Центрального проводу.

Я дякую, за те що ви знайшли для нас час. І перше запитання до пана Горбаля. Ось, одні зазначають, що намагання силовиків виправдані - вони превентивно забезпечують громадський спокій і порядок. Логічно. Інші твердять, що влада навмисно готує населення України до можливих розправ, як реакції на будь-які прояви незадоволення і так далі. Та де ж вона та істина пане Горбаль?

Василь Горбаль

Щодо висловлювань керівників силових відомств, то я скажу... всі вислови вже були після відомого, на жаль, інтерв’ю лідера Юлії Тимошенко у тижневику “Дзеркало тижня”, в якому вона сказала: “в нас є достатній досвід масових акцій і в тому випадку, в тих областях, які ми контролюємо вибори не пройдуть так, як ми зараз бачимо і в яких ми проведемо екзит-пол ... і тоді відповідно у нас буде моральне право такі масові акції організовувати”.

І вже власне реакція силовиків на це інтерв’ю, яке було, на жаль, популяризовано багатьма виданнями напередодні дня Незалежності певно і стало свідченням такого чергового чомусь підняття хвилі навколо можливостей масового заворушення на Україні після президентських виборів.

Олекса Боярко

Пане Соколовський, а ви як вважаєте, виправдані чи невиправдані занепокоєння влади? Може у влади є дійсно серйозні причини того?

Богдан Соколовський

Я вважаю, що влада на мою думку нагнітає таким чином ситуацію. І я тут не зовсім згоден із моїм колегою паном Василем. Адже він правильно каже, що в інтерв’ю Юлії Тимошенко було сказано про акції, масові акції. Що таке масові акції? У Конституції України передбачені різні акції, збори, пікетування, маніфестації і так далі.

Але відразу проводити паралель, що масові акції - це обов’язково якісь терористичні акції - там такого нема, ні в інтерв’ю Юлії Тимошенко, ні в позиції скажімо того, що ми сьогодні маємо коаліцію “Сила народу”. Ми стоїмо на принципово демократичних позиціях, але владу це не влаштовує.

На мою думку не потрібно було робити таку заяву трійки. Це взагалі нонсенс у передвиборчий період. Я побував у дуже багатьох країнах, попрацював і скажу відверто, що якби в країнах усталеної демократії з’явилась така заява трійки, це був би для суспільства шок.

Олекса Боярко

Дякую, пане Соколовський.

Я хотів би для продовження дискусії кинути, як то називають, кістку. Штаб кандидата у президенти Віктора Януковича обвинувачує штаб свого опонента Віктора Ющенка - прямо обвинувачує -у використані брудних політтехнологій. Сьогодні з журналістами спілкувався голова виборчого штабу Януковича пан Сергій Тигипко. На його прес-конференції побувала Марина Пирожук.

Марина Пирожук

Сергій Тигипко на сьогоднішній прес-конференції наголосив, що їхні конкуренти використовують п’ять брудних політичних технологій. Однією з брудних технологій Тигипко називає так звану «юридичну війну», коли Центральна виборча комісія закидається необгрунтованими скаргами на адресу кандидпата від влади та соціологічну війну. Соціологічною війною керівник виборчого штабу Януковича називає підготовку до проведення в день виборів екзит-полу, який за його словам, допоможе опозиції визнати вибори сфальсифікованими в разі перемоги Януковича.

Такою ж брудною технологією Тигипко вважає закиди на адресу кандидата у президенти від влади стосовно використання ним адмінресурсу.

Він сказав, що виступає проти використання адмінресурсу на місцях , зазначивши при цьому, що подолати зайву демонстрацію відданості місцевих керівників можна лише з проведенням політичної реформи, коли очолювати окремі органи на місцях будуть представники різних партій.

Решта брудних технологій з анонсованих п’яти Тигипко не назвав.

Сергій Тигипко

Передвиборча кампанія, на мій погляд, набирає таких , деяких небезпечних ознак. І ці тенденції можуть призвести до руйнівних наслідків для суспільства. І як керівник виборчого штабу одного з найбільш рейтингових кандидатів добре бачу, які технології тут застосовуються і до чого вони можуть призвести. Хочу сказати, що все це разом скаладає піар - технологію.

На мій погляд – це брудна піар - технологія. І яка б хотіла привести до одного – якщо не один кандидат, то заворушення в країні, проблеми в країні, непокора в країні, якась революція, як би її не називали, в країні. Чим це все завершиться. Нікому не цікаво.

Марина Пирожук

Комеентуючи події на Троєщинському ринку Тигипко заявив, що влада не зацікавлена у дестабілізації в країні, і що дестабілізуючі дії потрібні швидше опозиції.

Сергій Тигипко

Кому потрібно розхитувати сьогодні ситуацію? І хто її розхитує реально? Навіщо владі рвати троєщинський ринок. У влади все в порядку. Рейтинг росте, економіка працює, зарплати піднімаються, пенсії піднімаються, а звідси і рейтинг росте, і владі не потрібна ця дестабілізація.

Тим часом кандидат у президенти, лiдер блоку “Наша Україна” Вiктор Ющенко заявляє, що громадяни, яких звинувачують в органiзацiї вибухiв на Троєщинському ринку у Києвi, не мають жодного стосунку до очолюваної ним полiтичної сили.

Він також висловив упевненiсть, що "влада використовує виконавцiв вибуху для манiпуляцiй, щоб кинути тiнь на його команду.

Олекса Боярко

Пане Горбаль, скажіть будь ласка, оці всі попередження, застереження, акцентування уваги на цьому, не створюють вони таку додаткову агонію в суспільстві? Чи не є тут небезпека того, що влада хоче не хоче, але все ж таки підштовхує людей до певної агресивної реакції?

Василь Горбаль

Я би сказав так, що створюється взагалі негативне відношення до виборів як таких, нагнітання всіма політичними силами ситуації довкола виборів. Це врешті-решт може призвести до невисокої явки на вибори, в чому в першу чергу не зацікавлені виборці, які будуть підтримувати продовження стабільного курсу. Тому що як правило ця частина виборців страждає після того, як, власне, з виборами пов’язують лише все погане, бруд і таке інше. А зараз цю політику щодо нагнітання навколо виборчих перегонів, взагалі самих виборів, до цього методу , на жаль, вдаються всі політичні сили

Олекса Боярко

Пане Соколовський, пан Горбаль щиро визнав те, що всі політичні сили, він має на увазі і ту, яку він представляє, нагнітають ситуацію можливої агонії. А ось опозиція нагнітає цю ситуацію? Ви згодні з цим?

Василь Горбаль

Опозиція не нагнітає ситуацію, тим більше ситуацію агонії. Мій колега абсолютно вірно сказав, ...він щоправда не вжив такого терміну як ажіотаж довкола виборів..., але це є нормальний процес, коли в суспільстві йде до виборів, то суспільство відповідно активізується.

А тепер подивіться, пан Василь каже, що влада спокійна – рейтинг росте. А я хочу сказати, що в нашого кандидата Віктора Ющенка рейтинг найвищий і продовжує рости , і буде рости. Тобто, ми найперше зацікавлені у спокої. Ми найбільше зацікавлені, щоби на дільниці прийшло найбільше людей. Але з іншого боку, ми зараз працюємо в регіонах, не зважаючи там на деякі перешкоди, які нам чиняться.

Люди дійсно стривожені, що далеко не всі матимуть змогу вільно здійснити своє волевиявлення. І тут провина не опозиції, а влада чинить опір. Сьогодні можна навести сотні прикладів, коли саме йде тиск кандидатів на членів виборчих дільниць, зокрема від нашої УНП.

Допустимо, вчитель погодився прийти на дільницю членом виборчої комісії, а завтра його вже викликали до школи чи ще гірше в райвно і кажуть: “покладеш заяву на комісію, то звільнишся з роботи, або ще гірше – заберуть у тебе половину годин”.

Це є реалії, це є факти, на жаль. Можливо і провладний кандидат не зацікавлений у цьому , то нехай він зробить так, що виконавча вертикаль не підставляла його. Я думаю, якщо це так відверто, то так має і бути. Давайте разом будемо забезпечувати прозорість і демократизм.

Олекса Боярко

Пане Горбаль, от пан Соколовський все-таки не погоджується з тим, що опозиція нагнітає ситуацію, а Ви маєте конкретні факти, які свідчили б про те, що опозиція все-таки бере участь в загальному нагнітанні?

Василь Горбаль

Ми всі були свідками того, як закінчилася чергова сесія ВР, і з чийого боку було блокування і її роботи, і нагнітання ситуації щодо виборчої кампанії, що почалася якраз після закінчення сесії.

Я впевнений, що чергова сесія ВР почнеться з тих самих процесів, на жаль, і біля трибуни будуть стояти ті ж самі люди і, на жаль, з тими ж самими висловами, з тими ж самими викриками.

Єдине, що ми вже на етапі виборчої кампанії, тобто ми не готуємося до неї, а ми вже в самій виборчій кампанії.

Щодо застосування брудних технологій, то я продовжу думку... Ви анонсували виступ Сергія Тигіпка. Я маю відношення до виборчої кампанії в місті Києві. Я скажу, що нами не використовуються технології, які можна назвати “брудними”. Але і не наша сторона запускала ті ж самі фальшиві листівки за підписом міського голови О.О.Омельченка про перенос столиці із Києва в Донецьк. Це повна нісенітниця, але хтось її запустив.

Олекса Боярко

Так що, Ви вважаєте, що її запустила опозиція?

Василь Горбаль

Якщо це запустили не ми, то це , значить, запустила третя сила. Якщо у нас є провладні структури, опозиція, то, значить, третя сила, якщо не опозиція. А я не знаю, кого можна назвати від третьої сили.

Олекса Боярко

Пане Соколовський, Ви можете щось відповісти на такий закид?

Богдан Соколовський

Без сумніву. Якщо є така третя сила, то насамперед чинна влада повинна бути зацікавлена якомога скоріше виявити цю третю силу і поставити її на місце. Це перше.

А тепер, що стосується брудних технологій. Ви не можете назвати жодного прикладу використання будь-яких нечесних технологій (я так назву) з боку всенародного кандидата В.Ющенка.

Я зі свого боку наведу конкретний приклад. Ось гуляє по Україні такий буклетик на підтримку В.Януковича, у якому, серед тих людей, хто підтримує і закликає інших підтримати, числиться академік Шалімов. Академік Шалімов є довіреною особою В.Ющенка, і для нього було здивуванням і особистою образою знайти свою фотографію та й ще свій начебто текст, який він нікому ніколи не говорив і не писав.

Як би Ви це розцінили: чесно чи нечесно, брудно чи ні?

Олекса Боярко

Пане Горбаль, Ви згадали про такий демарш, виступ пані Юлії Тимошенко, і саме в її виступі вбачають деякі такі провокаційні заяви.

А от наскільки і в чому дії кандидата в президенти Ющенка дають підстави говорити, що опозиція готує безпорядки? Які конкретно вчинки цього конкретного кандидата ведуть до цього? Чи закликає він до проявів непокори, безпорядків, заворушень, революцій?

Василь Горбаль

Я впевнений, що жоден із кандидатів в президенти особисто закликати до непокори не буде, тому що перед подачею програми в ЦВК (я впевнений), що кожен з кандидатів в президенти прочитав ту програму, яку він подавав, тому ще раз для себе особисто пересвідчився, що в ній немає закликів до громадянської непокори, а це в нас заборонено і Конституцією, і законодавством, тому, скажемо, особисто жоден із кандидатів до цього не закликає.

Але ми вдаємося до цікавої методології: є в нас кандидат, який особисто нічого не робить, а якщо робить, то це його команда, але ж він не має відношення до цієї команди. От цією методологією ми досить часто використовуємо в порівняльній оцінці діяльності лідера “НУ”.

Олекса Боярко

Пане Соколовський, а які надзвичайні сценарії щодо такої додаткової агонізації суспільства можна очікувати в недалекому майбутньому? Наприклад (я дам кілька таких гіпотетичних можливостей), арешт Юлії Тимошенко або закриття “5-го каналу”, або інсценіровка якихось замахів на провладних кандидатів. Що може бути ще?

Богдан Соколовський

Важко відповідати на запитання: “Що може бути ще?” Я не хотів би зараз коментувати проблеми можливого чи неможливого, а решту – це вже було, ми це пережили.

Замахи? Не дай Бог нам всяких замахів, але, судячи по тому сценарію, який поки що розвивається в останні місяці, ще від того, як Президент України сказав, що це буде найбрудніша технологія (це ж від президента виходило, не від нас), а далі ось ця низка подій: стеження за В.Ющенком, інсинуації довкола УНП як однієї із найпотужніших політичних сил, останній той трагічний випадок, про який останні дні говорить преса – все це наштовхує на думку і зобов’язує бути обережним, що може відбутися щось подібне або щось гірше, в чому, без сумніву, незацікавлений український народ і незацікавлена демократична опозиція, очолювана В.Ющенком.

Олекса Боярко

Пане Горбаль, чи політична ситуація в Україні, чи поведінка громадян і становище громадян – все це, якщо взяти докупи, чи близько до вибуху і відкритого протистояння?

Василь Горбаль

Впевнений, що ні, хоча локальні конфлікти можливі всюди. Цьому підтвердження і ситуація в Криму, і ситуація в тих чи інших регіонах, мається на увазі прикордонних регіонах, де, звичайно, локальні якісь конфлікти організувати можливо, і якщо будуть сили, які будуть в цьому зацікавлені, то, звичайно, це може бути організовано. А сказати, що в Україні масово ситуація така, яка може привести до всеукраїнських політичних заворушень, то я впевнений, що ні.

Олекса Боярко

Перепрошу, до нашої розмови долучився слухач несподівано. Я не оголошував цього, але він все-таки прорвався через усі телефони і заглушки, і він хоче щось сказати чи запитати.

Будь ласка, говоріть!

Слухач

Добрий вечір!

Я дзвоню з Харкова. Мене звати Юрій.

Я відчуваю так, як, мабуть, і всі свідомі громадяни України, що наша держава досі ще незалежна, хоча було якесь свято, але це не те, не та незалежність, тому що продовжується неоколоніальна політика Росії, з подачі Кучми інтереси національні продаються, нехтуються, на міжнародній арені також ми виглядаємо не дуже. Це перше.

Друге: стосовно психозу, який нагнітається. Це робиться свідомо владою, яка підтримує свого кандидата. В Харкові, де я живу, на всіх шибах магазинів, на кіосків – скрізь (як би це сказати) “весела морда” і на цих великих - “біг-морда”. Ото таке.

І останнє. У нашому гімні є такі слова: “Душу й тіло ми положим за свою свободу”. Якщо ми відчуємо, що влада і наші опоненти не поважають наш свідомий вибір, і буде фальсифікація всіх цих процесів, то воно так і відбудеться, не дивлячись на те, що заявляють КГБісти, МВДісти і все таке інше.

Дякую за увагу!

Олекса Боярко

Шановні слухачі, я просив би дуже вас дуже обережно ставитися і до своїх співгромадян, тим більше до кандидатів в президенти України. Все-таки пана Януковича підтримують мільйони людей. І я просив би все-таки бути обережними у висловах і в шуканні якихось навіть критичних зауважень і ставити якісь ярлики.

Пане Соколовський, Ви можете прокоментувати такий крик відчаю нашого слухача?

Богдан Соколовський

Так, без сумніву. Таких криків відчаю, на жаль, сьогодні ми чуємо дуже багато, і з усієї України люди стурбовані тим і мають підстави, тому що, ви знаєте, який рівень життя, і що відбувається в останні роки, зокрема в останні місяці: справді Україна втрачає рекордними темпами економічну незалежність у відомому напрямку; ми спускаємо народне добро прямо за так.

Треба говорити відверто – ми програємо сьогодні на міжнародній арені, як ніколи не програвали, ми відмовилися від тих цінностей, які були в перші роки задекларовані, що стосується європейського вибору, євроатлантичної інтеграції – все це є. Це просто люди дзвонять. Ви бачите, що вони стурбовані.

Я поділяю Ваші зауваження до слухача, що треба бути коректним, саме так, як, скажімо, політичні сили, які очолює В.Ющенко, ми є коректні до всіх кандидатів, в тому числі і до Януковича, і не потрібно ображати людей, це вибори. Ми маємо бути по-європейськи виваженою толерантною державою.

Олекса Боярко

Дякую пане Соколовський, а я звертаюсь до пана Горбаля. А чи здатна опозиція, на Вашу думку, тримати під контролем своїх симпатиків?

Василь Горбаль

Що Ви маєте на увазі “тримати під контролем своїх симпатиків”?

Олекса Боярко

Ну щоб вони не відходили від європейської поведінки, від цивілізаційної поведінки, від норми.

Василь Горбаль

Ви знаєте, я думаю, що у будь-яких умовах політичного руху є люди, що радикально налаштовані. І, власне, цей радикалізм тяжко контрольований. Звичайно, я впевнений, що кожна з політичний сил, політичних партій на цьому етапі розвитку старається відсторонитися від радикально налаштованих людей, але вони є, вони існують. Те, що їх більше в опозиційних силах, то це природа радикалізму, вона звідси і береться.

Олекса Боярко

А в чому Ви вбачаєте, пане Соколовський, радикалізм у провладних силах?

Богдан Соколовський

Хо, радикалізм у провладних силах? От згадаємо хоча б кілька випадків в Україні (а їх є маса) з поведінкою, скажімо, такої владної структури, як податкова інспекція.

Олекса Боярко

Вибачте, але у нас щось сталося зі зв’язком і повинні будемо продовжити зараз...(перерваний зв’язок)

Ми вибачаємось перед слухачами, у нас сталася якась технічна штука-дрюка, яка обірвала зв’язок з Києвом.

Пане Соколовський, кому вигідна дестабілізація у становленні Україні? Я назву конкретні прізвища: (перерваний зв’язок), Януковичу, Симоненкові, Ющенку... Кому конкретно і чому саме?

Богдан Соколовський

Я, мабуть, не повністю почув запитання через перешкоди... Запевняю, що ці перешкоди не були обумовлені діями опозиції.

А скажу, що вигідно, насамперед, чинній владі. Влада відчуває свій програш. Це очевидно, і тому влада, а це дуже складний механізм, намагається вжити будь-яких заходів і буде готова до будь-яких заходів (ми підозрюємо це), щоб втриматися і надалі. Тому вигідно не нам, а вигідно владі. Прикладів дуже багато можна наводити на користь такої версії.

Олекса Боярко

А в чому, пане Соколовський, президентові Кучмі зараз вигідна повна дестабілізація? Як він нею зможе скористатися?

Богдан Соколовський

Я думаю, президент Кучма зараз мав би думати про свою спокійну старість і йому якраз мабуть і не потрібна дестабілізація. А от як команда навколо Кучми планує своє життя – їм складніше, от їм і вигідна дестабілізація. Тому що їм прийдеться дуже багато за що відповідати після перемоги Віктора Ющенка, як президента, дуже багато за що відповідати.

Олекса Боярко

Пане Горбаль, скажіть, продовжуючи цю тему, хто в керівництві зараз яку роль відіграє і які інтереси?

Ви могли б відповісти, яку роль відіграє шеф АП Віктор Медведчук? Чи він в дійсності є одним із головних диригентів перемоги Януковича? Чи у нього якась інша мета, інші плани? І як тема заворушень поєднується з його планами?

Василь Горбаль

Ви знаєте, я в своїй роботі якось не перетинався з головою АП Віктором Володимировичем Медведчуком, мені складно коментувати цю тему. Я впевнений, що він, як Голова АП, займається виключно своїми службовими зобов’язаннями, те що входить в міру його компетенції. По виборчій кампанії по місту Києві, якою я займаюсь, ми поки не перетинались. Тому говорити, що він є диригентом і так далі – я б так не казав.

Олекса Боярко

Скажіть будь-ласка, пане Горбаль, чи Ви вбачаєте у всьому цьому нагнітанні політичної ситуації, в цій темі можливих заворушень, революцій, безпорядків, яких ще нема, але все-таки ця тема існує. Чи відіграє в цій темі свою роль російський фактор?

Чи не копіюється сама тактика того, що робили російські керівники, використовуючи, скажімо, теракти для проведення своїх політичних справ, своєї політики.

Василь Горбаль

Ну, поєднання з терактами навели Ви. Я б навіть і думку не хотів би закладати в голову, що якісь терористичні акти на Україні взагалі можливі. Тому що, дякуючи Богу, 13 років у нас пройшли без подібних інцидентів, я впевнений, що ще років 13 вони пройдуть так само.

А в дестабілізації все-таки, моє особисте враження, зацікавлені, в більшу чергу, представники опозиційних сил. Тяжче критикувати, коли нема чого критикувати. Чим гірше, тим легше критикувати. Власне на цьому будується програма певних представників опозиційних сил.

Олекса Боярко

А Ви, пане Соколовський, також не вбачаєте ніяких російських факторів в атмосфері, яка створюється зараз в Україні?

Богдан Соколовський

Я б не наводив зараз таких паралелей, бо думаю, що Росія мала б бути також зацікавлена в тому, щоб в Україні відбувалися нормальні демократичні вибори, це якщо говорити про такі цивілізовані країни. І Росія в цьому має бути зацікавлена, щоб мати нормального сусіда, прогнозованого і так далі.

А тепер, що стосується репліки пана Василя, що опозиція наче в чомусь зацікавлена, бо легше критикувати, як нема чого критикувати. Даруйте, нам є що критикувати: ви подивіться на стан нашого суспільства, на безробіття, Ви пригадайте, скільки мільйонів наших людей, за різними оцінками, є за кордоном, бо заробляють собі на життя, вони змушені там принижуватись до неможливості. Оце і є критика, шановні.

А Віктору Ющенку є що позитивне сказати за своє урядування, як прем’єра. Є що! Були зрушення? Колосальні зрушення! І люди це відчули. Так що ми не розмінюємось на такі дрібні речі, ми не шукаємо причин для критики, вона є достатня. Стан сьогоднішнього суспільства заставляє критикувати владу, і влада повинна це розуміти.

Олекса Боярко

Пане Соколовський, от виступаючи 26 серпня на передвиборчому мітингу в Ужгороді лідер компартії України Петро Симоненко заявив, що ніби-то в Польщі готуються українські бойовики для провокацій під час президентських виборів, запланованих на жовтень. Як Ви це прокоментуєте?

Богдан Соколовський

Ця інформація вже спростована. Я не знаю звідки такі перли бере Петро Симоненко.

І я хотів би зауважити, що він таким підставляє не тільки українську владу, саме українську владу, а й польських наших стратегічних партнерів. Польща це спростувала, спростували це і наші служби, так що ці видумки і дешевки не на користь нікому.

Олекса Боярко

А от пане Горбаль, ще одна заява, яка прозвучала цього разу від пана Ющенка. Він переконаний, що через певний час люди знатимуть, хто з влади, зокрема МВС, організував вибухи на троєщинському ринку.

Це, пробачте, пряме звинувачення влади, що саме вона організовує і оркеструє агонію в суспільстві. Як Ви це прокоментуєте?

Василь Горбаль

Прокоментую наступним чином. Жоден з кандидатів у президенти до того не коментував в такому форматі події на троєщинському ринку. Віктор Андрійович першим вдався до прямих випадів до представників влади.

Я впевнений, що саме такі звинувачення і приводять до підвищення такої агонії. От цим тезисом Ви і підвели десь-от риску, хто все-таки нагнітає агонію в суспільстві.

Олекса Боярко

Пане Соколовський, на останок, чи вся ця тема буде і далі розвиватися, продовжуватись, нагнітатись і далі, чи вона вже себе вимотала і вичерпала?

Богдан Соколовський

Ви маєте на увазі тему троєщинської трагедії?

Олекса Боярко

Заворушення всілякі...

Богдан Соколовський

Ми були б дуже щасливі, і хочемо, щоб вся ця тема була вичерпана раз і назавжди. Для цього нашим правоохоронним органам треба займатися своєю справою, не втягуватися в політичні розборки, а владі виконувати свою функцію по забезпеченню правопорядку і спокою в суспільстві.

А опозиція зацікавлена і буде робити все для того, щоб спокій в суспільстві був, а після нашої перемоги він ще й торжествував. Це, зрештою, було викладено в заяві Юрія Костенка, вона досить чітка, від 28 числа, там все сказано. Там дуже чітко оформлена наша позиція, вона цілком підтримана Віктором Ющенком.

Олекса Боярко

Ну що ж, на цій ноті будемо завершувати нашу “Вечірню Свободу”, я дякую учасникам сьогоднішньої передачі. Нагадаю, що нашими гостями були керівник секретаріату УНП Богдан Соколовський і народний депутат України від “Регіонів України” Василь Горбаль. Вів програму Олекса Боярко.

Усього найліпшого, говорить радіо “Свобода”!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG