Доступність посилання

ТОП новини

ПІСЛЯ ВИБОРІВ В УКРАЇНІ І США ВІДНОСИНИ МІЖ ДВОМА КРАЇНАМИ РОЗВИВАТИМУТЬСЯ АКТИВНІШЕ – ЛУГАР.


Голова комітету Сенату США з міжнародних відносин Ричард ЛУГАР вважає, що після президентських виборів як в Україні, так і в США відносини між двома країнами розвиватимуться більш активно.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Р.ЛУГАР сказав сьогодні на прес-конференції у Києві.

"Я говорив і урядовцям, й іншим моїм друзям в Україні, що зараз погляди усього світу звернені на Україну, тому що демократичні вибори, які мають відбутися в Україні, матимуть колосальне значення і для майбутнього України, і для репутації України як країни, яка дотримується принципів демократії та прав людини", - додав він.

Р.ЛУГАР повідомив, що вранці мав телефонну розмову з Президентом України Леонідом КУЧМОЮ. "Він виступив з пропозицією, що я міг би приїхати і спостерігати за виборами в Україні. Це цікава ідея. Тисячі людей приїдуть в Україну на вибори", - сказав він.

Сенатор зазначив, що є "не першим візитером до вашої країни, який наголошує на тому, наскільки важливе значення матиме проведення вільних, демократичних і справедливих виборів у вашій та нашій країнах".

Р.ЛУГАР також зазначив, що є "ентузіастом на підтримку України", тому що глибоко вірить у важливість цієї країни. "Вважаю, що майбутнє України пов''язано зі вступом до НАТО і ЄС", - відзначив він.

Сенатор висловив вдячність Україні і "сміливим хлопцям", які виконують надзвичайну місію в Іраку по забезпеченню свободи для народу тієї країни.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG