Доступність посилання

ТОП новини

АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА ХОЧЕ ВИКОРИСТАТИ ТЕМУ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ ДЛЯ ДИСКРЕДИТАЦІЇ ЮЩЕНКА – ТОМЕНКО.


Адміністрація Президента України хоче використати тему європейської інтеграції для дискредитації кандидата у Президенти Віктора ЮЩЕНКА. Так прокоментував в інтерв’ю “ПроЄвропі” інформацію про появу темників із матеріалами антиєвропейського характеру голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола ТОМЕНКО.

“Я знаю, що дійсно стали входити в моду радіотемники, я їх бачив. Причому це вже здебільшого не інформаційні, а інформаційно-аналітичні матеріали без посилань на конкретних осіб, де вступ до Євросоюзу подається як зло для пересічного громадянина України, де Україна буде бідувати”, - зазначив М.ТОМЕНКО.

За його словами, активізувалася також антиамериканська пропаганда, завдяки якій говориться про негативний вплив США на Україну через НАТО, що призведе начебто до того, що країна буде втягнута у військові дії. Як підкреслив голова парламентського комітету, така “антиамериканська та антиєвропейська істерія, що розпочалася на обласних телерадіокомпаніях, свідчить про одне – АП хоче використати цю тему для дискредитації В.ЮЩЕНКА, якого влада позиціонує як проєвропейського та прозахідного кандидата”.

М.ТОМЕНКО відзначив, що в кожному з цих матеріалів є одна фраза про те, що, якщо В.ЮЩЕНКО стане президентом, американці скуплять всю землю в Україні, або містяться інші висновки для залякування виборців.

Він також наголосив, що такі дії суперечать не тільки чинному законодавству але й останньому посланню Президента України до Верховної Ради: “У той час, коли вчителі у школах розповідають про курс України на євроінтеграцію, у державних ЗМІ стверджують, що це хибний шлях”.

За словами М.ТОМЕНКА, зараз принципово провести моніторинг, наскільки обласні радіокомпанії виконують ці вказівки, тобто наскільки масовим є таке явище. Передбачається, що такий моніторинг проведе низка громадських організацій.

Про початок розсилки адміністрацією Президента України темників із матеріалами антиєвропейського характеру для обов‘язкового оприлюднення повідомляє “Українська правда” з посиланням на працівників обласних державних радіокомпаній.

УП також наводить назви матеріалів для обов‘язкового оприлюднення: "Безкоштовний сир американського конгресу", "Вступ до ЄС буде коштувати Україні 25% ВВП", "Поразки ЄвроЛатвії", "Україна на лінії фронту. Цілі НАТО залишилися ті ж самі, що й 50 років тому – знищити Росію", "А де тут "євровихід?", "Нові форми американської експансії на Схід", "Акти – селянам, землю – американцям".

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG