Доступність посилання

ТОП новини

ЗАМАХ НА КЕРІВНИКА ТРОЄЩИНСЬКОГО РИНКУ Є "ЧАСТИНОЮ ПРОСУВАННЯ ВЛАДОЮ СИЛОВОГО ВАРІАНТУ ВИБОРЧОЇ КАМПАНІЇ" – ЮЩЕНКО.


Кандидат у Президенти України Віктор ЮЩЕНКО переконаний, що сьогоднішній замах на першого заступника директора Троєщинського ринку Києва є "частиною просування владою силового варіанту ведення виборчої кампанії". Про це він сказав сьогодні в інтерв`ю журналістам у Шепетівці на Хмельниччині, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН.

"Це особливий курсив, яким виписується силовий варіант виборчої кампанії", - наголосив В.ЮЩЕНКО. "Я лишаюся на тій позиції, що рано чи пізно ці сліди (вибухи на Троєщинському ринку та сьогоднішній вибух – УНІАН) приведуть до влади – і це буде документально підтверджено", - наголосив він. На думку В.ЮЩЕНКА, обидві події, пов''язані із Троєщиною, є наслідками переділу сфер впливу, який відбувається зараз "у тіні" і до якого причетні "деякі державні структури". "Витоки всі йдуть від влади – вона хоче політично використати і залякати не тільки Київщину, але й Україну", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Києві о 5.45 у будинку на Виноградарі було підірвано невстановлений вибуховий пристрій, в результаті якого отримав поранення перший заступник керівника речового ринку "Троєщинський" С.АЛІСІМЕНКО. Його було госпіталізовано.

20 серпня близько 18.00 на Троєщинському ринку в урнах для сміття сталося два вибухи, внаслідок яких постраждало 14 осіб. До лікарні швидкої медичної допомоги госпіталізовано 11 осіб, одна із постраждалих померла в лікарні.

У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів було затримано п''ять осіб, яких звинувачують у організації цих вибухів. За даними начальника столичної міліції Олександра МІЛЕНІНА, у двох затриманих вилучені посвідчення членів УНП. 28 серпня трьом особам, які були затримані за підозрою в організації та скоєнні вибуху 20 серпня на Троєщинському ринку у Києві, мірою запобіжного заходу обрано арешт. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу щодо четвертого затриманого.

О.МІЛЕНІН повідомив, що затримані вже зізналися в скоєнні цього злочину і на допитах сказали, що за мету мали виключно політичні мотиви, тобто дестабілізувати ситуацію в Києві та в Україні зокрема, а також повалення нинішньої влади.

Водночас, Київський міський голова Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО зазначав, що вважає, що події з вибухами на ринку "Троєщинський" у столиці мають кримінальний характер.

28 серпня керівник Центрального виборчого штабу Віктора ЮЩЕНКА Роман БЕЗСМЕРТНИЙ заявив про непричетність Української народної партії до вибухів на Троєщинському ринку.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG