Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі підприємці вимагають скасування податкової міліції та відставки міського голови.


Сергій Гармаш

Донецьк, 3 вересня 2004 – Донецька обласна спілка підприємців малого й середнього бізнесу вимагає скасувати податкову міліцію та ініціює збір підписів за відкликання Донецького міського голови.

Донецька обласна спілка підприємців малого й середнього бізнесу розповсюдила звернення до Президента України, депутатів Верховної Ради та кандидатів на президентську посаду. У документі міститься вимога “скасувати паразитуюче на тілі підприємництва формування під назвою “податкова міліція”, а Податкову адміністрацію України передати до Міністерства фінансів України” .

У зверненні також дається оцінка стану підприємництва в державі. “Підприємництво в Україні не відбулось”, констатується в ньому. Причинами цього підприємці називають не політичну чи економічну нестабільність, а “цинічне бєспрєдєльне ставлення до підприємців державних чиновників, в першу чергу - податкової служби” .

Члени спілки підприємців малого й середнього бізнесу Донеччини заявили, що не підтримають жодного кандидата на Президента, у програмі якого не буде скасування податкової міліції та підпорядкованості податкової адміністрації Мінфіну.

Поряд з цим підприємці оголосили про ініціаціативу відкликання донецького міського голови Олександра Лук’янченка з його посади. У прес-релізі Спілки, розповсюдженій з цього приводу, такий крок пояснюється наступним: “Ми неодноразово намагались звернути увагу міської влади на проблеми підприємництва, вимагали від міського голови навести порядок в роботі виконкому Донецької міськради. Антиконституційні та корупційні встановлені процедури отримання дозвільних документів... Міські чиновники, з дозволу міського голови організували численні комунальні підприємства, через які збираються з підприємців різноманітні побори та платежі. Міський голова абсолютно не володіє ситуацією, піддається впливу різних чиновницьких груп, в інтересах яких видає свої розпорядження” .

Бізнесмени зажадали 6 вересня, під час зборів біля міськради, створити узгоджувальну комісію з представників міської влади для спрощення дозвільних процедур, скасування примусово-благодійних зборів та певних розпоряджень мера. Якщо цього не буде, почнеться збір підписів за відкликання Лук’янченка. Кореспондент “Свободи” телефоном зв’язався з головою Спілки підприємців Олександром Хряковим, який в ці дні перебуває за межами області. На жаль, якість мобільного зв’язку не дозволяє видати в ефір запис його відповідей на запитання.

Олександр Хряков сказав: “ У мене є документальні докази того, що величезна бюрократична система отримання дозвільних документів, створена в Донецьку, є корупційною. Я розповідаю це Лук”янченкові вже три місяці, але він все ніяк не знайде час сісти за стіл переговорів” .

Крім цього, Олександр Хряков заявив, що в разі відмови міської влади створити узгоджувальну комісію, донецькі підприємці приєднаються до акції протесту таксистів і поїдуть шукати правди до Києва.
XS
SM
MD
LG