Доступність посилання

ТОП новини

Україна співчуває жертвам теракту в Беслані.


Ольга Буряк

Прага, 6 вересня 2004 - Завтра опівдні хвилиною мовчання Україна вшанує п''амять загиблих у Беслані – про це розпорядився Президент України Леонід Кучма. На одну хвилину у населених пунктах транспорт припинить рух і подасть звуковий сигнал. Також на одну хвилину зупиниться робота в державних установах.

Іншим указом Леонід Кучма зобов’язав Кабінет міністрів виділити Росії гуманітарну допомогу.

Ще у суботу Віктор Ющенко пропонував Президентові оголосити в Україні день жалоби у зв’язку із загиблими в Беслані. Ющенко також надіслав російському Президенту телеграму співчуття.

Як і багато інших міст у світі, Ялта заявила про готовність прийняти на оздоровлення у санаторіях потерпілих у Беслані дітей.

Сьогодні стало відомо, що серед загиблих у Бесланській трагедії заручників було 9 етнічних українців : п’ятеро дітей, два вчителя і двоє батьків – про це повідомив Державний комітет у справах національностей і міграції України.

Українська громада Північної Осетії налічує близько 10 тисяч осіб, з них у Беслані проживає близько 400 українців. Загалом населення Північної Осетії - близько 650 тисяч.

Ми зв’язалися з головою товариства українців "Батьківщина" у Північній Осетії пані Любов''ю Краснобай. Ось її розповідь:

"Важко щось довідатися про усіх загиблих українців. Бо сьогодні суцільні поховання. Розумієте, не буду ж я в них питати , з якого вони району України ".

Пані Люба склала перелік загиблих українців: "Сергій Запорожець – 12 років, Вілько А., Останій Олена – 36 років, Михайлов Олександр з Чернігівщини – він був викладачем у школі, його дружина, також викладач – поранена, донька також у лікарні, обом сказали, що батька сьогодні поховали. Далі у переліку – Руденюк Наталі – 19 років, Назарова Надія – вчителька разом із обома онуками, Третякова Зінаїда; ]ї онучка і правнук – дома , обійшлося, без жодної подряпини".

Це була Любов Краснобай – вона очолює Товариство українців у Північній Осетії. Якщо хтось бажає допомогти постраждалим у Бесланській трагедії – взяти дітей на лікування чи надати фінансову допомогу – звертайтеся за телефоном у Владикавказі: код 7-8672 номер 544 881 і запитуйте Любов Григорівну Краснобай.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG