Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК ГОТОВА СПІВПРАЦЮВАТИ З ТИМЧАСОВОЮ СПЕЦКОМІСІІЄЮ ВР З ПИТАНЬ МОНІТОРИНГУ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА.


Центральна виборча комісія готова співпрацювати з Тимчасовою спеціальною комісією Верховної Ради України з питань моніторингу реалізації законодавства про вибори Президента України. Про це сьогодні журналістам сказав голова ЦВК Сергій КИВАЛОВ.

Він зауважив, що йому складно говорити про ефективність роботи цієї комісії, оскільки ще не було жодного засідання (цю комісію ВР утворила лише сьогодні, 7 вересня – УНІАН) . Але він сподівається, що той факт, що до комісії входитиме представник ЦВК, дасть можливість представити позицію Центрвиборчкому у парламенті.

Також С.КИВАЛОВ зауважив, що ця комісія відтепер має займатись питаннями виборчого законодавства, зокрема і пропозиціями, переданими ЦВК щодо вдосконалення закону про вибори Президента України.

При цьому він зазначив, що з огляду на політичну ситуацію навряд чи вдасться внести у виборчий закон суттєві зміни, але С.КИВАЛОВ переконаний у необхідності врегулювати в законі «технічні неузгодження». Зокрема, він навів приклад, що закон не визначає того, хто має формувати списки виборців на другий тур.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG