Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК ВІДХИЛИЛА ТРИ СКАРГИ ПРЕДСТАВНИКІВ КАНДИДАТА У ПРЕЗИДЕНТИ ЮЩЕНК НА ДІЇ КАНДИДАТА В ПРЕЗИДЕНТИ ЯНУКОВИЧА.


ЦВК відхилила три скарги представників кандидата у президенти Віктора ЮЩЕНКА на дії кандидата в президенти Віктора ЯНУКОВИЧА.

Перші дві скарги довіреної особи В.ЮЩЕНКА у територіальному виборчому окрузі №106 Ігоря АРТЮШЕНКА та в ТВК №108 Дмитра МОНАСТИРСЬКОГО стосувались розміщення біг-бордів у Луганській області. Зокрема, вони вказували, що на певних вулицях цього міста розміщені біг-борди "Вибір 2004. Тому що…" розміщені без всіх необхідних вихідних даних.

Як передає кореспондент УНІАН, доповідач, член ЦВК Юрій ДОНЧЕНКО повідомив, що розглянувши скаргу, заслухавши пояснення представника В.ЯНУКОВИЧА у ЦВК, акти за результатами перевірки не свідчать про те, що дані порушення дійсно мали місце, оскільки в поданих матеріалах до ЦВК є всі вихідні дані. Тому ці скарги були відхилені.

Також була відхилена скарга І.АРТЮШЕНКА щодо розміщення на одній із проїжджих частин Луганська розтяжки "Луганщина за Януковича". Скаржник просив визнати цю розтяжку засобом масової інформації і відповідно застосувати до неї дію закону щодо необхідності друку вихідних даних соціологічного опитування, яке б дало підстави стверджувати, що Луганщина за В.ЯНУКОВИЧА. ЦВК встановила, що подібна розтяжка не є ЗМІ і відхилила скаргу.

В той же час представник В.ЮЩЕНКА у ЦВК Юрій КЛЮЧКОВСЬКИЙ попросив направити цю скаргу до правоохоронних органів, оскільки він вказував, що по-перше тут спостерігається порушення закону щодо недобросовісної реклами у зв''язку із твердженням, що Луганщина за В.ЯНУКОВИЧА – "У вас не виникло питання, що таке Луганщина – дороги, трава, або це люди, а якщо це люди означає, що необхідно вказувати на яких підставах виникло таке твердження".

Також він зазначив, що тут спостерігається факт агітації з боку органів державної влади, оскільки подібні розтяжки можуть розміщуватись над дорогами лише з дозволу держадміністрацій. Він підкреслив, що ЦВК повинна виконувати нагляд над дотриманням виборчих законів і повинна реагувати на факти їх порушень. Однак за пропозицію направити цей запит до правоохоронних органів під час голосування не вистачило двох голосів членів ЦВК.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG