Доступність посилання

ТОП новини

РЖАВСЬКИЙ НЕ ВВАЖАЄ ПІДВИЩЕННЯ ПЕНСІЙ УРЯДОМ «ПОЛІТИЧНИМ ХАБАРОМ» ВИБОРЦЯМ.


Кандидат на пост Президента України, лідер Всеукраїнського політичного об''єднання «Єдина родина» Олександр РЖАВСЬКИЙ не вважає плановане урядом підвищення з вересня 2004 року розміру пенсій до рівня мінімального прожиткового мінімуму політичним хабаром потенційним виборцям напередодні виборів на головний державний пост.

Як заявив він кореспонденту УНІАН, політичним хабаром можна вважати те, коли підвищуються зарплати конкретним категоріям держслужбовців. А коли йдеться про пенсіонерів, студентів, інші малозахищені верстви населення, то в даному випадку О.РЖАВСЬКИЙ вважає подібне підвищення нормальними, «це те, що має робити будь-який уряд».

Відповідаючи на запитання, чи не станеться так, що після виборів виплати збільшених пенсій будуть або заморожені у зв''язку з відсутністю асигнувань, або виплачуватимуться із затримкою, О.РЖАВСЬКИЙ сказав, що в даному випадку не бачить ніякої небезпеки, оскільки в бюджеті до кінця нинішнього року є достатньо коштів. Як відомо, на виплату підвищених пенсій необхідно буде щомісячно витрачати не менше 1 млрд. грн. Вказана сума, зазначив О.РЖАВСЬКИЙ, в бюджеті є, зокрема, завдяки продажу цього року великих промислових об''єктів.

Водночас, кандидат у Президенти вважає, що подібний крок уряду, «швидше, не економічного, а політичного плану». «Це звичайний прийом, це природно, що все робиться під вибори», - сказав він, додавши також, що, «річ не в цьому, коли дають народу, а не відбирають у нього, то це абсолютно нормально, так би на місці діючого прем''єр-міністра робив би будь-який, у тому числі і Віктор ЮЩЕНКО».

Як повідомляв УНІАН, 14 вересня прем''єр-міністр Віктор ЯНУКОВИЧ під час поїздки до Житомирської області заявив про те, що уряд планує вже з вересня ц.р. підвищення пенсій до прожиткового рівня для непрацездатних осіб (284 гривні). Заступник міністра фінансів Сергій МАКАЦАРІЯ при цьому зазначив, що для забезпечення такого підвищення щомісячні виплати Пенсійного фонду мають зрости, щонайменше, на мільярд гривень.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG