Доступність посилання

ТОП новини

ТРЕТИНА УКРАЇНЦІВ ВВАЖАЮТЬ, ЩО НАЙБІЛЬШІ ПЕРЕШКОДИ У ВИБОРЧІЙ КАМПАНІЇ ЧИНЯТЬСЯ ЮЩЕНКУ – ОПИТУВАННЯ.


Третина українців (29,9%) вважають, що найбільші перешкоди у виборчій кампанії чиняться кандидату на пост Президента України Віктору ЮЩЕНКУ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати загальноукраїнського хвильового опитування за результатами шести перших хвиль, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» і центром «СОЦІС».

9,1% опитаних вважають кандидатом, якому чиняться найбільші перешкоди Петра СИМОНЕНКА, 6% - Олександра МОРОЗА. Лише 1,6% опитаних вважають, що найбільше перешкоджають Віктору ЯНУКОВИЧУ.

Натомість, 63,5% респондентів вважають, що найбільш сприятливі умови у виборчій кампанії створюються кандидату в Президенти В.ЯНУКОВИЧУ і лише 5,8% вважають, що такі умови створюються В.ЮЩЕНКУ.

За результатами опитування, у те, що вибори відбудуться чесно, без підтасувань впевнені 12% опитаних. 78% респондентів вважають, що протягом виборів будуть порушення, а 34% вважають, що хоч окремі порушення і будуть, але вони не вплинуть на кінцевий результат, 24% опитаних впевнені, що під час виборів будуть значні порушення, які суттєво вплинуть на загальний результат, а 20% впевнені, що всі результати будуть «обов’язково підтасовані».

Найбільше схиляються до думки щодо викривлення результатів виборці опозиційних кандидатів О.МОРОЗА (52%), П.СИМОНЕНКА і В.ЮЩЕНКА (по 48%). Такої ж думки дотримується і кожен четвертий з прихильників В.ЯНУКОВИЧА (24%).

У тому, що виборча кампанія відбувається чесно і справедливо, впевнені лише 16% респондентів. Більше двох третин опитаних (68%) вважає, що виборча кампанія відбувається нечесно, або не зовсім чесно, коли певним кандидатам створюються переваги (43%), або не чесно взагалі, коли певним кандидатам чинять перешкоди (25%).

Найбільша кількість впевнених у нечесності виборчої кампанії серед прихильників В.ЮЩЕНКА (80%), О.МОРОЗА (79%) і П.СИМОНЕНКА (75%). Серед виборців В.ЯНУКОВИЧА також переважає думка про нечесність і несправедливість цієї виборчої кампанії (51%). 40% респондентів зазначили, що особисто стикалися з порушеннями виборчого законодавства.

Більшість опитаних (60%) вірять, що їхня особиста участь у виборах вплине на майбутнє України. Протилежної думки дотримуються 34% опитаних.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG