Доступність посилання

ТОП новини

Кандидат на посаду Президента України Богдан Бойко вважає, що влада лише використовує Віктора Януковича для створення легітимності передачі влади іншому кандидату.


Сергій Гармаш

Таку заяву Богдан Бойко зробив у Донецьку. У четвер та п’ятницю на Донеччині в рамках свого передвиборчого туру перебував кандидат на посаду Президента України, лідер партії “Народний Рух України за єдність” Богдан Бойко. Програма перебування кандидата в регіоні не була надто обтяжена передвиборчими заходами через, як він сам зазначив, специфічність Донеччини. Інакше кажучи Богдан Бойко, за його словами, не схотів створювати своїм прихильникам проблеми зі владою.

Втім влада демократично поставилась до прапороносця заклику “Бандитам - тюрми! Українцям - національну народну державу!”.

Про його зустріч з однопартійцями навіть показала сюжет в новинах телекомпанія Рината Ахметова “Україна”, яка пропагує виключно Януковича. Правда, в цьому сюжеті містилась тільки антиющенківська риторика пана Бойка. Хоча не все було таким однозначним. Бо одні й ті ж тези Богдана Федоровича на Заході і на Сході України сприймаються по-різному.

Наприклад, кандидат Бойко вважає, що справжнім представником, на якого ставить Кучма, це є Віктор Ющенко. “Янукович - це особа, яка повинна лише забезпечити легітимність переходу влади до Ющенка” . За інформацією Богдана Бойка Америкою розроблена, а Росією підтримана схема, коли Президент Кучма та його оточення отримують амністію капіталів, які вони вивезли за кордон в обмін на чесні вибори, тобто, перемогу Ющенка.

У цьому випадку Кучма отримує гарантії безпеки, Америка - президента, якого вона підтримує, а Росія - можливість приватизації енергетичного комплексу України, в тому числі її атомних станцій.

“Я уже 18 областей відвідав. Вчора я був у Дніпропетровську, зустрічався із губернатором, і ніхто не розуміє, що відбувається насправді. Адже так званого владного і адміністративного ресурсу Януковичу не передано. В усій Україні немає того впливу, який мав би мати місце, коли б відбувалася система виборів під кандидата від влади,” – заявив пан Бойко.

Треба сказати, що в Донецьку твердження, що Ющенко є реальним ставлеником влади, а Янукович не має адмінресурсу, є дуже небезпечним для останнього. Бо тут, за даними соцопитувань, більшість виборців, навіть не прихильників прем”єра, під тиском пропаганди вважають його перемогу безальтернативною. А якщо справді ставка робиться не на нього, то це може скорегувати настрої і електорату, і місцевої еліти.

Кореспондент “Свободи” запитав пана Бойка, чи знає, на його думку, про свою технологічну роль сам Янукович?

- “Я думаю що Янукович знає це. Але це не означає, що він і ваша донецька еліта змирилися з цим. Я думаю, що зараз іде відчайдушна боротьба з нав’язаною схемою, і результати її ще не відомі”.

Щоправда, ці думки Богдана Бойка у сюжети новин місцевих телеканалів не потрапили.
XS
SM
MD
LG