Доступність посилання

ТОП новини

Команда Ющенка припускає, що лідера “Нашої України” хотіли отруїти.


Марина Пирожук

Команда Віктора Ющенка припускає, що недавнє отруєння Віктора Ющенка могло бути спробою замаху на нього.

Про це сьогодні у Києві заявив керiвник виборчої кампанiї Ющенка Олександр Зінченко. Він повідомив, що лікарі , які обстежували Ющенка у австрiйській клініці дійшли висновку, що погiршення здоров''я лідера “Нашої України” було викликане тяжкою вiрусною iнфекцiєю i хiмiчними речовинами, якi не входять до продуктiв харчування. В адміністрації українського Президента у цьому зв”язку порадили Ющенкові тестувати їжу перед вживанням. А в генпрокуратурі України не звернули на цей факт увагу.

За словами Олександра Зінченка, першi симптоми захворювання у Ющенка зявилися 6 вересня,. Українські лікарі діагностували цей стан і визначили грип. Одначе стан здоров''я хворого тiльки погiршувався. За кілька днів по тому Ющенка доправили до австрійської клініки "Рудольфiннерхаус" , де тамтешні лікарі визнали діагноз своїх українських колег як неадекватний, установивши свій -"гострий панкреатит”. Щоправда те , яка ж хімічна речовина викликала в українського лідера опозиції отруєння лікарям не вдалося з’ясувати, оскільки, за словами Зінченка, обстеження було проведене приблизно через шiсть днiв пiсля отруєння. Соратники Ющенка наполягають на своїй версії також і через те, що захворювання виникло при повній фізичній нормі кандидата у президенти від опозиції.

Олександр Зінченко

Сьогодні ми маємо достатньо підстав заявляти, що справа йде не про звичайне отруєння, навіть не про сильне отруєння, а мова йде про процеси, які загрожували життю Віктора Ющенка. Є достатньо підстав не виключати, що йдеться про замах на кандидата у президенти України.

Марина Пирожук

В адміністрації президента скептично відреагували на заяви опозиціонерів. Заступник глави адміністрації президента Василь Базів порекомендував тестувати їжу перед вжитком, щоб не було проблем зі шлунком.

Василь Базів

Тестувати їжу своїх лідерів і вживати заходів, щоб вони не мали потім таких проблем із шлунковим трактом. Хай Зінченко спершу спробує їжу, а потім вже Ющенко. По-моєму, так робили колись правителі у середні віки.

Марина Пирожук

Не перейнялися цією проблемою і в Генпрокуратурі України. Начальник прес-служби цієї інституції Сергій Руденко заявив Інтерфаксу, що Генпрокуратура зможе розглядати факт отруєння кандидата в президенти Ющенка як спробу замаху лише тоді, якщо буде відповідне звернення.

Команда Ющенка каже, що таке подання готується. Водночас представник Ющенка у ЦВК Микола Катеринчук заявляє, що реагувати на такі факти Генпрокуратура зобов’язана без жодних звернень.

Микола Катеринчук

Відповідні звернення вже готуються. Я думаю, що найближчим часом вони потраплять в Генпрокуратуру. Але дивує позиція Генпрокуратури, а саме, що вона за своєю ініціативою не проводить необхідних дій, що передбачено діючим законодавством. Ми будемо вимагати відкриття кримінальної справи по факту того, що відбулося. Ми розраховуємо, що ця кримінальна справа вже буде порушена до початку голосування, тобто 31 жовтня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG