Доступність посилання

ТОП новини

БІЛЬШІСТЬ ГРОМАДЯН ВВАЖАЄ, ЩО У РАЗІ ВИНИКНЕННЯ СОЦІАЛЬНИХ КОНФЛІКТІВ МІЛІЦІЯ ПОВИННА ДОТРИМУВАТИСЯ НЕЙТРАЛІТЕТУ.


В українському суспільстві переважає думка, що у разі виникнення гострих соціальних конфліктів органи охорони правопорядку повинні зберігати нейтралітет. Згідно з результатами соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова з 9 по 14 вересня 2004 року, відповідаючи на запитання: "Якщо в суспільстві виникають суперечності між владою і народом, і це призводить до масових акцій громадянської непокори, чиї інтереси повинна захищати міліція?", 76% респондентів сказали, що "міліція повинна зберігати максимальний нейтралітет, головним її завданням має бути недопущення жертв", 10% дотримується думки, що міліція повинна захищати інтереси протестуючих, не виконуючи накази про придушення акцій протесту, і лише 5% - інтереси влади, захищаючи її всіма засобами від учасників акцій протесту (9% опитаних було важко відповісти).

Як повідомив заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло МІЩЕНКО, думку про необхідність дотримання міліцією нейтралітету під час соціальних конфліктів підтримує більшість опитаних, незалежно від їх політичних симпатій.

Так, серед тих, хто збирається на виборах голосувати за Олександра МОРОЗА, таку точку зору висловлюють 83%, серед представників електорату Віктора ЯНУКОВИЧА - 79%, Петра СИМОНЕНКА - 75%, Віктора ЮЩЕНКА - 72%.

Дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 9 по 14 вересня 2004 року в усіх регіонах України. Опитано 2012 респондентів у віці від 18 років у 122 населених пунктах за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG