Доступність посилання

ТОП новини

Справа Тимошенко: розмова з Володимиром Стретовичем.


Тарас Марусик

Київ, 24 вересня 2004 року.

Тарас Марусик

Коментуючи рішення Генеральної прокуратури Російської Федерації, голова Комітету Верховної України з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю Володимир Стретович висловив подив позицією російської сторони.

Адже більше, ніж півроку тому, як стверджує пан Стретович, Верховний суд Російської Федерації визнав, що жодної вини Юлія Тимошенко немає.

Володимир Стретович

Все це нагадує ту суєту, ту метушню, яка зараз вчинилася навколо виборчого процесу. В Україні складається таке враження, що наші можновладці ввійшли в повну степку, повний контакт з російськими провладними структурами, і таким чином формують електоральну думку, намагаються розігнати коаліцію “Сила народу”.

Хочу зазначити радіослухачам, що на території України Юлію Тимошенко ніхто не зможе заарештувати до того, поки парламент не розгляне питання і не дасть згоду на притягнення до кримінальної відповідальності.

Я думаю, що цього не відбудеться ні за яких умов, тому що всім зрозуміло, що такі вимоги Генеральної прокуратури, які так в унісон підтримує українська прокуратура, не захищаючи свого громадянина, а виступаючи, фактично, проти нього ніколи не будуть завершені до закінчення виборчої кампанії.

Все це нагадує трохи іншу сцену з іншої опери з іншими виконавцями. І робиться воно не завдяки не виконанню кримінального законодавства і тих процесуальних дій, які потрібні, а тому що...

Тому що сьогодні Юлія Володимирівна у зв’язку з тимчасовою відсутністю в поїздках Віктора Андрійовича взяла на себе роль гучномовця-негучномовця, а оратора в регіонах.

Таким чином треба розвіяти цей пил, подавши всім сигнал про те, що російська прокуратура розшукує Юлію Володимирівну і навіть подала до міжнародного розшуку. Я думаю, що з цієї справи вийде велика-велика булька.

Тарас Марусик

А чи Ви допускаєте справді, що її можуть затримати під час якогось закордонного відрядження?

Володимир Стретович

Так, якщо її оголосили в міжнародний розшук, і Інтерпол підтвердить на підставі даних російської прокуратури, і це дійсно піде по каналах Інтерполу, то при перетині кордону на іншій стороні відразу спрацює ця норма, за якою діє Інтерпол.

Вона буде затримана на території тієї країни і випроваджена до місця-замовника.

Тарас Марусик

Дякую Вам, пане Володимире. Це був Голова комітету ВР України з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю Володимир Стретович.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG