Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЯКІ КАНДИДАТИ У ПРЕЗИДЕНТИ НЕ ЧИТАЛИ СВОЇ ПЕРЕДВИБОРЧІ ПРОГРАМИ, ВВАЖАЄ ЕКСПЕРТ.


Деякі кандидати у Президенти України не читали свої передвиборчі програми, бо їхні висловлювання зовсім не співпадають з тими гаслами, які вони задекларували в своїх програмах.

Таку думку висловив на прес-конференції в УНІАН автор і керівник проекту дослідження Агентства моделювання ситуацій (АМС) «Сьогоднішні лідери України: примірювання ролі Президента» Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ.

У восьмому випуску дослідження «Кандидати в Президенти України: основні відомості та аналіз розстановки сил» узагальнено інформацію щодо всіх зареєстрованих кандидатів в Президенти України (цілі їх передвиборчої кампанії і технологічні засоби ведення боротьби, що ними використовуються). Крім того, у випуску представлені біографії, передвиборчі програми та найбільш знакові вислови всіх претендентів на вищий пост в країні.

О.ГОЛОБУЦЬКИЙ зазначив, що програми кандидатів демонструють рівень розвитку політичної свідомості України. За його словами, “дуже багато програм взагалі ніби взяті з минулого або позаминулого сторіччя. Інші програми настільки подібні, що відразу видно, наскільки правильним є підхід розділяти кандидатів на основних і “технічних”. Складається враження, що деякі кандидати і не читали свої програми, бо ті висловлювання, які вони роблять зовсім не співпадають з тими гаслами, які вони задекларували в своїх програмах”.

Крім того, автори дослідження вважають, що “кандидат від влади Віктор ЯНУКОВИЧ достатньо ефективно використовує адміністративний ресурс посади прем’єр-міністра…Найбільш ефективна технологія, що використовується командою В.ЯНУКОВИЧА – виплата і підвищення соціальних виплат”.

На думку експертів, “команда Віктора ЮЩЕНКА останнім часом демонструє певний спад у динаміці”. Вони також вважають, що інцидент з отруєнням, скоріш за все, має позитивно відобразитись на рейтингу кандидата.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG